Fotbal international

Top 10 ciudăţenii din fotbal. De ce i-a reziliat Coca Cola contractul lui Ronaldinho

Vedeţi aici zece dintre cele mai ciudate lucruri petrecute de-a lungul timpului in istoria fotbalului....
26.09.2017 | 20:37
Top 10 ciudatenii din fotbal De ce ia reziliat Coca Cola contractul lui Ronaldinho

Vedeţi aici zece dintre cele mai ciudate lucruri petrecute de-a lungul timpului in istoria fotbalului.

Fotbalul a generat întotdeauna cele mai ciudate, cele mai neprevăzute evenimente, atât pe teren, cât şi în afara gazonului. În cele ce urmează vom trece în revistă un top 10 al celor mai ciudate lucruri petrecute sau ale unor decizii care pur şi simplu ţin de domeniul science-fiction, cum este cazul stadionului din oraşul Lusail din Qatar, unde va fi găzduite meciuri de la CM 2022.

La fel de ciudat sau de amuzant este episodul Ronaldinho, care a pierdut un contract extrem de bănos într-un mod aproape comic. La polul opus ceea ce s-a petrecut cu ani buni în urmă în Nigeria, sfîşiată de războiul civil seamănă pe undeva cu un alt episod în care fotbalul apropie oameni din perioada celui de-al doilea război mondial, când a avut loc celebrul meci dintre o echipă germană şi alta a prizonierilor din lagăre.

Top 10 curiozitati din lumea fotbalului. Eliminat pentru că s-a înjurat pe el

1. Fotbalistul Lee Todd a încasat cel mai rapid cartonaş roşu din istorie, la două secunde de la fluierul de început al meciului, pentru că a spus cu voce tare “Fuck me!”

2. Oraşul Lusail, gazdă a finalei Campionatului Mondial din Qatar, anul 2022, nu există încă. El este proiectat să aibă 260 de mii de locuitori.

3. Conform raportului celor de la Internaţional Trade Union Confederation, Campionatul Mondial de fotbal din Qatar va lua mai multe vieţi decât atentatul de la World Trade Center, 9/11, din cauza condiţiilor vitrege de muncă.

4. Primul meci de fotbal televizat a avut loc în 1937 între echipa de seniori a celor de la Arsenal Londra şi echipa secundă a aceluiaşi club.

5. Celebrului Ronaldinho i-a fost reziliat contractul cu Coca Cola, după ce a fost filmat la o conferinţa de presă bând Pepsi.

6. În 1982 s-au înscris cele mai multe goluri într-un singur meci la un campionat mondial. Ungaria vs El Salvador 10-1.

7. Pentru Campionatul Mondial din SUA în 1994, s-au investit 30 de milioane de dolari în infrastructura. În Brazilia, la Campionatul Mondial din 2014 s-au investit 11 miliarde.

8. În 1967, războiul civil din Nigeria s-a întrerupt două zile, pentru că părţile beligeranţe voiau să asiste la un meci demonstrativ al Braziliei lui Pele.

9. În 1962, El Salvador a declarat război statului Honduras după ce a pierdut un meci de fotbal.

10. Portarii nu erau obligaţi să poarte echipament diferit de al jucătorilor de câmp până în 1913.

Tags: