Fotbal international

Ronaldinho a serbat 40 de ani de viață în pușcăria din Paraguay! Top 10 goluri ale starului brazilian. VIDEO

21.03.2020 | 16:26
Ronaldinho a serbat 40 de ani de viata in puscaria din Paraguay Top 10 goluri ale starului brazilian VIDEO
ADVERTISEMENT

Ronaldinho împlinește astăzi, 21 martie, 40 de ani, însă își va sărbători ziua de naștere în închisoarea din Paraguay. Starul brazilian rămâne în amintirile tuturor pentru stilul său spectaculos de joc.

Ronaldinho împlinește 40 de ani, dar își petrece ziua de naștere în pușcărie

Ronaldinho rămâne închis într-un penitenciar din Paraguay, după ce a intrat în țară folosind un pașaport fals. Starul brazilian împlinește 40 de ani și la cum ni-l amintim pe „Dinho” din perioada în care făcea furori pe teren, ne putem imagina că va transforma închisoarea într-un carnaval ca la Rio, cel puțin azi (21 martie), de ziua lui.

ADVERTISEMENT

Starul brazilian rămâne o legendă a fotbalului chiar și după retragere, până și în penitenciarul din Paraguay a făcut show, într-un turneu organizat, în care echipa câștigătoare a primit 16 kilograme de carne de porc la grătar și un bax de băuturi carbogazoase.

Echipa lui Ronaldinho s-a impus cu 11-2 în finala competiției, iar brazilianul a înscris majoritatea golurilor, spre deliciul publicului format din deținuți și gardieni. Ronaldinho a fost ales omul meciului, cu 5 goluri și 6 pase decisive.

ADVERTISEMENT

„Documentele celor doi sunt verificate în aceste momente. Aceștia se află la hotelul Yacht și nu pot părăsi incinta până la soluționarea cazului.

Două pașapoarte, un alt document de identitate și două telefoane au fost confiscate.

Ronaldinho și fratele său au afirmat că au fost invitați în Paraguay de către Nelson Belotti, proprietarul cazinoului Il Palazzo, pentru a participa la un eveniment caritabil”, se arată în comunicatul emis de oficialități.

ADVERTISEMENT

Top 10 goluri ale lui Ronaldinho

Ronaldinho a fost genul de fotbalist care nu știe să marcheze goluri „urâte”, iar din multiduniea de „bijuterii” reușite de brazilian, FANATIK vă prezintă top 10 cele mai frumoase goluri ale „dințosului”.

Unul dintre cele mai frumoase goluri reușite de Ronaldinho de-a lungul carierei sale a fost înscris în tricoul Barcelonei, în duelul cu Villareal din La Liga, în sezonul 2006-2007.

ADVERTISEMENT

Atunci, „Dinho” a preluat o pasă pe sus în careul adversarilor și l-a executat pe portar cu un procedeu spectaculos.

De-a lungul anilor, Ronaldinho a reușit să câștige mai multe trofee importante atât la nivel de echipă, cât și individual.

Trofeele câștigate de Ronaldinho de-a lungul carierei:

  • 1 Cupă Mondială (2002 – Brazilia)
  • 1 Balon de Aur (2005)
  • 1 Copa America (1999 – Brazilia)
  • 1 trofeu Champions League (2006 – FC Barcelona)
  • 2 titluri în Spania (2005, 2006 – FC Barcelona)
  • 2 Supercupe ale Spaniei (2205, 2006 – FC Barcelona)
  • 1 titlu în Serie A (2011 – AC Milan)
  • 1 Copa Sudamericana (2014 – Atletico Mineiro)

Ultimul club din carieră a lui Ronaldinho a fost Fluminense, pentru care a jucat doar șapte meciuri înainte să se retragă, fără să înscrie vreun gol. Pentru „Selecao”, Ronaldinho a bifat 97 de partie și a înscris 33 de goluri.

  • 16 ianuarie 2018 este data oficială la care Ronaldinho s-a retras din fotbal
ADVERTISEMENT