Fotbal international

Ronaldinho, Balonul de Aur cu o viață privată extrem de tumultoasă. S-a căsătorit cu două femei în aceeași zi!

29.04.2020 | 14:33
Ronaldinho Balonul de Aur cu o viata privata extrem de tumultoasa Sa casatorit cu doua femei in aceeasi zi
Ronaldinho, Balonul de Aur cu o viață privată extrem de tumultoasă. S-a căsătorit cu două femei în aceeași zi!, Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Brazilianul Ronaldinho a fost unul dintre acei jucători care încântau privirile cu virtuozitatea sa tehnică, un adevărat magician al balonului, care a cunoscut maximul de glorie cât timp a îmbrăcat tricoul Barcelonei. După care au apărut una după alta problemele serioase.

Prima ieșire în decor a lui Ronaldinho a fost la Barcelona

Ronaldinho este un câștigător al Balonului de Aur, un star care a strălucit foarte tare înainte de Lionel Messi și care a și jucat alături de argentinian o perioadă. Dar în ultimii ani imaginea de aur tinde să se facă tot mai mult cioburi, culminând cu recenta ședere în închisoare timp de o lună, în Paraguay.

ADVERTISEMENT

Prima ieșire în decor a avut loc în loc 2008, când era încă pe Nou Camp. Povestea a fost scoasă la iveală de bielorusul Alexander Hleb, care i-a fost o perioadă coechipier: “Ronaldinho și Deco au venit beți turtă la antrenament. Ghinionul lor este că tocmai atunci a început să iasă la rampă Messi și clubul a decis că e mai bine să îi vândă”.

Milan a plătit 30 de milioane de euro pentru el

Amândoi fuseseră piese importante pentru Barcelona, câștigând două titluri și un Champions League, dar sosirea lui Pep Guardiola pe bancă i-a cam scos în afară și episodul cu beția a venit ca o mănușă pentru ca Barca să se poată despărți de ei.

ADVERTISEMENT

Milan a dat repede 30 de milioane de euro, crezând că a reușit marea lovitură, însă deja Dințosul nu mai era jucătorul de vis de pe Nou Camp. Două sezoane a stat pe San Siro. A marcat 26 goluri în 95 de meciuri, dar avea mari probleme cu condiția fizică.

Nu a mai vrut să continue în Europa

“Declinul lui Ronaldinho nu m-a surprins. Starea sa fizică a fost întotdeauna foarte precară. Totuși, talentul său nu a fost niciodată pus în discuție.” – a recunoscut chiar antrenorul lui, Carlo Ancelotti. Imediat după plecarea de la Milano a fost chemat la Blackburn, cu un supercontract, 10 milioane euro pentru primul sezon, 12 milioane pentru fiecare din următoarele două, dar a spus nu Europei și a preferat să revină în Brazilia.

ADVERTISEMENT

A jucat la Flamengo, unde a dat clubul în judecată pentru neplata a patru salarii, apoi la Atletico Mineiro, în Mexic, la Quaretero și a încheiat la Fluminense la 35 de ani. Fusese chemat în Europa, cu o ofertă faraonică, dar nu a acceptat.

Sechestru pe 57 de proprietăți

Și odată declinul a început și alunecarea pe toboganul faptelor în afara legii. Mai întâi amenzi uriașe din partea statului brazilian, de milioane de euro, pentru construcții ilegale, apoi sechestru pe 57 de proprietăți și darea în judecată de către creditori pentru datorii de peste 5 milioane de euro,

ADVERTISEMENT

Însă nu au putut obține nimic, pentru că în bancă averea lui Ronaldinho era de câțiva zeci de euro! Practic, el a trăit ani buni ca un nabab din contractele cu Nike și Pepsi, iar fratele său, Roberto Assis, i-a ținut banii și afacerile, neexistând nimic în conturi pe numele jucătorului.

Locuia cu ambele femei

Până la întâlnirea efectivă cu celula, fapt consumat acum în martie, Ronaldinho a mai fost la un pas de închisoare acum doi ani când a vrut să se căsătorească în aceeași zi cu două femei, Priscilla Coelho și Beatriz Souza. Culmea este că ambele locuiau cu el și ar fi acceptat această formulă, doar pentru a fi pe mai departe cu cel care a fost poreclit în tinerețe și Ciocanul pneumatic.

Cireașa de pe tort a fost pusă în martie, când el și fratele său, Roberto Assis, au fost arestați în Paraguay pentru intrarea în țară cu pașapoarte false. Avocatul fostului star a încercat să salveze situația: “Se știe că Ronaldinho e prost, îi merge greu mintea, de aceea sper ca justiția să înțeleagă că nu a făcut nimic intenționat să calce legea, pur și simplu nu și-a dat seama”.

Riscă ani de închisoare

Pledoaria nu a avut succes, cei doi au stat o lună după gratii și acum sunt în arest la domiciliu într-un hotel de lux din Asuncion, după ce o persoană necunoscută a plătit cauțiunea de 1,5 milioane dolari. Însă nu au scăpat de proces și de pericolul de a ajunge ani buni în celulă.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: