Ronaldinho îşi atacă un fost coleg la naţională: “Vinovat de eliminarea de la CM 2006!”

Ionut Neamţu    Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
15/04/2018, 10:24
Ronaldinho îşi atacă un fost coleg la naţională: “Vinovat de eliminarea de la CM 2006!”

Doi dintre marii jucători ai naţionelei Braziliei, Ronaldinho şi Roberto Carlos, multă vreme inamici în Primera Division, primul la Barcelona, al doilea la Real Madrid, sunt în război. Cel care a dezgropat securea atacului a fost Dinţosul de pe Nou Camp, iar motivul conflictului este eliminarea Braziliei în sferturile de finală de la CM 2006, din Germania.

Este o mişcare care a produs multă surprindere, inclusiv în rândul componenţilor echipei naţionale auriverde de la turneul final organizat în acel an de Germania, pentru că Ronaldinho nu era recunoscut drept un personaj conflictual şi care să sară la gâtul foştilor colegi.

Ronaldinho susţine nimic mai mult decât faptul că Brazilia a fost eliminată în sferturile CM 2006 de către francezi,  cu 1-0,  ca urmare exclusv a greşelii comise de Roberto Carlos. “Şi acum stau şi mă întreb ce făcea Roberto Carlos la acea fază din care Henry a marcat fără probleme de lângă el” – este verdictul greu la adresa fostului coechipier.

Care nu a stat pe gânduri şi i-a dat replica, scoţându-se din presupusa culpă: “A fost vorba de o eroare colectivă, nu de greşeala unui sungur om. Lucrurile nu au mers deloc bine la nivelul grupului în acel meci. Au fost 90 de minute în care nu ne-am găsit pe teren aşa cum o făceam de obicei”.  Cert este că văzând faza golului, centrare Zidane, reluare Henry, ca la antrenament, singur cu portarul, dreptatea parcă ar merge spre Ronaldinho.

Închide ×