Fotbal international

Ronaldinho speră ca Neymar să se întoarcă la Barcelona: “E printre cei mai buni din lume”

02.09.2018 | 15:52
Ronaldinho speră ca Neymar să se întoarcă la Barcelona

Ronaldinho speră ca Neymar să se întoarcă la Barcelona. Fostul idol de pe Camp Nou a acordat un interviu jurnaliștilor spanioli de la Mundo Deportivo. Brazilianul a declarat că Neymar este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume la ora actuală. Același lucru l-a spus și despre un alt conațional din lotul Barcelonei, Philippe Coutinho.

Sud-americanul a vorbit pe larg despre momentele petrecute ca jucător la Barcelona. “Am trăit niște momente de neuitat. Mereu când mă gândesc mă bucur pentru timpul pe care l-am petrecut la Barcelona, de tot ce am experimentat, de tot ceea ce am câștigat, de pasiunea și bucuria fanilor”, a declarat Ronaldinho, care a a mai spus că Messi și-a făcut perfect datoria față de club de când a preluat numărul 10. “Fără îndoială el este cel mai bun jucător crescut de club. A reușit să facă ceea ce nu a mai reușit nimeni. Sper să mai joace așa 20 de ani. Tuturor ne place să îl privim cum joacă.”

Ronaldinho a fost întrebat cine este cel mai bun jucător din istoria clubului catalan. “Este dificil de spus, pentru că au existat mai mulți jucători cu stiluri diferite. Pele a fost Pele la vremea lui, Maradona a fost Maradona, la fel și Zidane sau Ronaldo Nazario, dar fără îndoială Messi unul dintre cei mai buni din istorie. Când se va retrage Messi, ceea ce sper să fie peste foarte mult timp, va lăsa numărul 10 în vestiar și nimeni nu se va mai atinge de el”, a spus brazilianul.

Ronaldinho speră ca Neymar să se întoarcă la Barcelona

“Ceea ce pot să văd în acest moment când mă uit la Neymar este că face parte din categoria celor mai buni jucători la nivel mondial. Mă bucur când îmi văd prietenii fericiți. M-aș bucura din suflet dacă s-ar întoarce la Barcelona. În fotbal totul este posibil”, a adăugat Ronaldinho. Întrebat ce părere are despre faptul că un antrenor secund de-al Barcelonei i-a spus lui Neymar, în perioada în care acesta juca pe Camp Nou, că dacă va continua să joace la nivel ridicat îl va ajunge din urmă pe Ronaldinho, fostul star al Barcelonei a spus, afișând zâmbetul caracteristic, că  declarația este un elogiu pentru el, pentru că asta înseamnă că Neymar va ajunge cel mai bun fotbalist din lume.

Ronaldinho a vorbit și despre omul fără de care transferul său la Barcelona în anul 2003 nu ar fi fost posibil, Sandro Rosell, care în prezent se află în arest preventiv și așteaptă să fie judecat. “Nu cunosc detaliile aceste probleme de ordin judiciar, dar sunt foarte trist să văd un prieten în această situație. Îi transmit doar gânduri bune. Toți cei care îl cunoaștem îl salutăm și îl încurajăm. Sper ca totul să se termine cu bine pentru el”, a încheiat Ronaldinho.

Ronaldinho a debutat în fotbalul mare la Gremio și în urmă cu 17 ani ajungea în Europa. Paris Saint Germain a fost echipa care a reușit să-i obțină semnătura. Au urmat două sezoane foarte bune și transferul la Barcelona acolo unde Ronaldinho a redefinit spectacolul și fotbalul. În 2008 a plecat la Milan pentru ca trei ani mai târziu să ajungă la Flamengo. A mai jucat pentru Atletico Mineiro, Queretaro și Fluminense după care s-a retras.

Tags: