Fotbal international

Ronaldinho poate scăpa luni de închisoare. Starul brazilian se va întoarce în țara natală

09.08.2020 | 10:18
Ronaldinho poate scăpa luni de închisoare. Starul brazilian se va întoarce în țara natală
Ronaldinho poate scăpa luni de închisoare. Starul brazilian se va întoarce în țara natală. foto: thesun.co.uk
ADVERTISEMENT

Ronaldinho așteaptă să fie eliberat luni și să se întoarcă în Brazilia, după cinci luni petrecute în închisoare în Paraguay și în arest la domiciliu.

Fostul star brazilian poate deveni liber și va scăpa și de proces dacă plătește 100.000 de dolari în cazul folosirii unui pașaport fals.

Fratele său ar putea scăpa și el de detenție, dacă judecătorul ar accepta propunerea bazată pe închisoare cu suspendare timp de doi ani și o amendă de 130.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Ronaldinho ar putea scăpa de închisoare. Ce va face prima dată

Atât Ronaldinho, cât și fratele său, trebuie să pledeze vinovați, conform știrilor din Paraguay. În martie, pentru că au folosit pașapoarte false la intrarea în Paraguay, fostul fotbalist brazilian și fratele său au fost arestați timp de o lună, iar mai apoi au fost plasați în arest la domiciliu într-un hotel de patru stele din capitala Asuncion.

Ronaldinho a făcut închisoare în Paraguay pentru că a folosit un pașaport fals. foto: thesun.co.uk

Într-un interviu acordat ziarului ABC Color din Paraguay, Ronaldinho (40 de ani) a spus că primul lucru pe care îl va face când va deveni liber va fi să-i dea un pupic mamei sale.

ADVERTISEMENT

Același ziar scrie că procurorii i-au cerut judecătorului Gustavo Amarilla să-l cruțe pe Ronaldinho de un proces jenant.

ABC Color scrie că brazilianul ar putea primi o sentință de doi ani dacă avocații săi resping acordul de urmărire penală. Avocații lui Ronaldinho spun că brazilianul nu era conștient că încalcă niște legi.

ADVERTISEMENT

Și-a petrecut ziua de naștere în închisoare

Ronaldinho și fratele său au fost arestați pe 6 martie după ce au pătruns în Paraguay la lansarea unui cazino online și a unei cărți, cu pașapoarte false.

O investigație criminală este în curs de desfășurare și oficialii au legat scandalul cu pașapoarte false de asta. Ronaldinho a stat la apartamentul prezidențial în hotel. El a împlinit 40 de ani în martie în timp ce era încă în închisoare.

ADVERTISEMENT

Brazilianul și fratele său s-au plâns că au fost păcăliți. Avocatul lui Ronaldinho a spus că el a primit pașaportul ca un dar și i l-a dat unui oficial fără să se gândească când a ajuns în Paraguay pentru că ”a fost primul lucru pe care l-a scos din geantă”. În martie, avocatul îl făcea prost pe Ronaldinho pentru că el nu a înțeles că i s-au dat documente false pentru a intra în Paraguay.

El a avut pașaportul său brazilian confiscat după ce a fost condamnat alături de fratele său pentru construirea ilegală a unei platforme de pescuit pe un lac într-o zonă de conservare, dar procurorii au confirmat că s-a întors la el și l-a folosit să plece din Brazilia într-un zbor din Sao Paulo.

ADVERTISEMENT

”Aflând că voi merge la închisoare m-a lovit dur. Nu mi-am imaginat niciodată că aș fi într-o situație ca asta. Toată viața mea am încercat să ajung la cel mai înalt nivel profesional și să aduc fericire oamenilor cu fotbalul meu”.

Ronaldinho și-a trecut în palmares două premii FIFA pentru jucătorul lumii și Balonul de Aur. El s-a retras oficial din fotbal în 2018, în același an în care a trebuit să nege acuzațiile de bigamie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri