Sport

Ronaldinho se pregătește să vină în România! Superstarul va promova noul sport senzație din lume. Exclusiv

Ronaldinho se pregătește să vină în România! Superstarul brazilian va promova teqball-ul, unul dintre sporturile nou apărute în lume, care face senzație și care adună repede foarte mulți adepți.
31.12.2021 | 16:06
Ronaldinho se pregateste sa vina in Romania Superstarul va promova noul sport senzatie din lume Exclusiv
Ronaldinho în tricoul Barcelonei
ADVERTISEMENT

Teqball-ul este un gen de tenis cu piciorul care are, pe zi ce trece, din ce în ce mai mulți adepți în lume. Inclusiv în România, în special în zona Ardealului, teqball a înregistrat o dezvoltare masivă.

Ronaldinho se pregătește să vină în România! Va promova teqball-ul

Foarte mulți dintre marii fotbaliști, retrași sau în activitate, se distrează jucând tenis cu piciorul și, mai nou, teqball.

ADVERTISEMENT

Printre aceștia se numără și fostul mare fotbalist brazilian, Ronaldinho. Înainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19, acesta își dăduse acordul să vină în România, pentru câteva meciuri demonstrative de teqball și pentru promovarea noului sport.

Blocajul total din primăvara lui 2020 a făcut ca această mutare spectaculoasă să nu aibă finalitate. Totuși, Ronaldinho a păstrat contactul cu practicanții teqball-ului din România și i-ar surâde o vizită pe plaiuri carpato-danubiano-pontice.

ADVERTISEMENT

Ronaldinho, parte a unui proiect internațional de anvergură

Urmează însă o renegociere a termenilor contractuali, însă Ronaldinho este invitat să joace teqball în țara noastră și sunt șanse foarte mari ca starul brazilian să vină în România.

Dacă vrei să îl vezi pe Ronaldinho jucând teqball, dă click aici. Ronaldinho este parte într-un proiect internațional de anvergură, conform The Sun, pentru a duce teqball-ul în familia olimpică.

ADVERTISEMENT

Un alt mare jucător brazilian, Neymar, este, de asemenea, îndrăgostit de teqball. Imagini spectaculoase cu Neymar la masa de teqball, alături de coechipieri din naționala Braziliei, sunt deja virale pe internet.

Cine este Ronaldinho!

Ronaldinho a ajuns la 41 de ani, dar încă este legitimat la echipa braziliană Fluminense. El are 97 de selecții și 33 de goluri la echipa națională a Braziliei.

ADVERTISEMENT

În cariera sa a îmbrăcat tricoul unor echipe precum Gremio Porto Alegre, PSG, Barcelona, AC Milan sau Flamengo.

Câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, a mai obținut titlurile în Italia și Spania, iar cu Brazilia a devenit campion mondial, câștigător al Copei America și al Cupei Confederațiilor.

A fost căpitanul naționalei olimpice a Braziliei în 2008, cucerind medalia de bronz. A jucat futsal în India și a fost ambasadorul Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

Succese românești la teqball

Recent, la Campionatele Mondiale de teqball de la Gliwice, din Polonia, România a fost una dintre cele mai performante națiuni prezente la startul competiției. 

Delegația noastră a obținut trei medalii, dintre care una de argint și două de bronz. Argintul a fost cucerit de echipa de dublu masculin, învinsă de Serbia în finală. Componența tricolorilor a fost Gyorgydeak Apor și Ilyes Szabolcs.

La dublu feminin, România, cu două fotbaliste de la Tg. Mureș în componență, Barabas Kinga și Dako Katalin, a cucerit medalia de bronz.

Tot bronz a luat și tandemul de dublu-mixt al tricolorilor, echipa fiind alcătuită din Gyorgydeak Apor și Miklos Tunde.

Teqball – sport recunoscut în România

Teqball-ul a obținut statutul de sport în România abia în luna martie a acestui an. Asociația Teqball România a înaintat către Ministerul Tineretului și Sportului un dosar, în acest sens. În urma verificărilor derulate de instituția ministerială, teqball-ul a fost declarat disciplină sportivă oficial practicată în România.

Conform reglementărilor legale în vigoare, de la data recunoașterii trebuie să curgă un termen de trei ani până când se poate constitui juridic Federația Română de Teqball, instituție de utilitate publică și interes național.

Până atunci, Asociația Teqball România reprezintă țara noastră la competițiile organizate de forul mondial, FITEQ.

Un român, Marius Vizer junior, fiul lui Marius Vizer, este secretarul general al FITEQ. Fostul fotbalist francez Robert Pires este, de asemenea, între ambasadorii noului sport.

Teqball la Jocurile Europene

Ținta promotorilor teqball-ului este de a ajunge la Jocurile Olimpice, o rază de speranță fiind chiar pentru ediția olimpică de vară de la Los Angeles 2028, unde se speră ca teqball-ul să aibă statut de sport invitat.

Până atunci, la Jocurile Europene de la Cracovia (Polonia), teqball-ul a fost admis și va fi un sport la care se vor decerna medalii, aceasta fiind, practic, o anticameră olimpică.

Ținând cont de faptul că teqball se joacă pe plajă, dar și pe zăpadă, există șanse și în ceea ce privește demararea discuțiilor pentru ca teqball să se dispute la Jocurile Olimpice de iarnă, varianta pe omăt.

Un alt succes de răsunet pentru teqball a fost recenta includere în programul Jocurilor Bolivariene, care vor avea loc în 2024, în orașul peruan Ayacucho. Acolo vor fi prezenta mai multe națiuni sud-americane, care vor concura la diferite discipline sportive, printre care și teqball.

Revenind în România, mai multe echipe de fotbal din primele ligi au mese de teqball la stadioane, pe care jucătorii le folosesc cu multă plăcere.

În afara teqball-ului, mai există și varianta teqvoly, joc între echipe de câte două persoane care se dispută pe același tip de masă curbată, cu utilizarea tehnicilor de serviciu și atac de la volei.

 

ADVERTISEMENT
Tags: