Fotbal international

Ce condiţie neobişnuită pune Ronaldinho pentru a mai juca fotbal

Fără discuţie, brazilianul Ronaldinho a fost şi încă este, pentru că nu a făcut o retragere oficială din carieră, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti ai ultimului sfert de veac. Magia...
09.08.2017 | 09:17
Ce conditie neobisnuita pune Ronaldinho pentru a mai juca fotbal

Fără discuţie, brazilianul Ronaldinho a fost şi încă este, pentru că nu a făcut o retragere oficială din carieră, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti ai ultimului sfert de veac. Magia Dinţosului cu mingea la picior a produs multe goluri de senzaţie sau assisturi greu de imaginat. Pentru Ronaldinho fotbalul a părut mereu o joacă, o distracţie, pentru că a făcut tot ce a vrut cu tehnica sa de senzaţie pe gazon.

Ronaldinho a ajuns la 37 de ani, iar ultima dată a îmbrăcat tricoul celor de la Fluminense, una dintre cele mai populare echipe din Brazilia. Beşiktaş, care de trei ani a făcut un fix în a-l aduce pe sud-american la Istanbul, i-a făcut şi în această vară propunerea de a semna pe un an, însă nu l-a convins. Şi aceasta deoarece Ronaldinho iubeşte nespus fotbalul, dar numai partea lui artistică, nu şi munca de pregătire.

Ronaldinho nu ar renunţa niciodată la fotbal

Deocamdată, CV-ul brazilianului s-a mai completat cu o activitate mai puţin obişnuită, cea de ambasador al Barcelonei, club pentru care a jucat timp de cinci ani, între 2003 şi 2008, şi care l-a cumpărat de la PSG cu 32 de milioane euro, pentru a-l vinde în 2008 la Milan pentru 25. Gurile rele spun că dacă brazilianul nu ar fi dus o viaţă extrasportivă mult prea tumultoasă şi ar fi ascultat de avertismentele şefilor de pe Camp Nou pentru a se potoli, ar fi rămas la Barca până la final de carieră.

Dar cel supranumit de către o actriţă porno Ciocanul pneumatic, datorită calităţilor sale masculine remarcabile, nu se simte în largul său fără a juca fotbal. Şi, de aceea, face o propunere cu adevărat inedită, nemaintâlnită în fotbalul profesionist. Cine îl vrea, trebuie să îl vrea doar pentru a juca în meciuri, fără a fi obligat să efectueze antrenamente!

O condiţie, care, să recunoaştem, ar fi greu de acceptat de către vreun club.