Fotbal international

Ronaldinho vrea să revină pe terenul de fotbal. Pentru ce echipă doreşte să joace şi cum se simte în arest la domiciliu

27.06.2020 | 15:21
Ronaldinho vrea sa revina pe terenul de fotbal Pentru ce echipa doreste sa joace si cum se simte in arest la domiciliu
ADVERTISEMENT

Ronaldinho, ajuns la 40 de ani, vrea să revină în iarbă şi să joace pentru Diego Armando Maradona. Legenda argentiniană este antrenorul lui Gimnasia La Plata, în prima ligă din ţara natală.

Ronaldinho nu a mai jucat vreun meci oficial din 2015, de când s-a retras de la clubul brazilian Fluminense.

ADVERTISEMENT

În acest moment, starul carioca se află în arest la domiciliu, într-un hotel din Paraguay, după ce a intrat fraudulos în acest stat, folosind un paşaport fals. Playmakerul brazilian a petrecut 32 de zile în închisoare.

Ronaldinho revine în fotbal

Varianta argentiană a Marca anunţă că Ronaldinho pregăteşte o revenire de senzaţie. Conform sursei citate, brazilianul i-a spus deja lui Diego Armando Maradona că îşi doreşte să joace pentru echipa lui, Gimnasia.

ADVERTISEMENT

Momentan, starul carioca trebuie să scape de problemele cu legea pe care le are în Paraguay. După 32 de zile după gratii, el a fost plasat în arest la domiciu într-un hotel din Asuncion, capitala paraguayană.

„Aici, la Hotelul Palmaroga suntem trataţi foarte bine. Totul este pus la punct, suntem liniştiţi, iar cei de aici fac totul pentru ca timpul să treacă într-un mod plăcut.

ADVERTISEMENT

Au fost 60 de zile lungi. Oamenii izolaţi în propriile case îşi pot imagina cum e să nu poţi face ceea ce eşti obişnuit. Cred că e ceva ce va rămâne pentru totdeauna, după această experienţă complicată“, declara Ronaldinho, din Asuncion, pentru Mundo Deportivo.

Ronaldinho s-a lansat în fotbal la Gremio, în ţara natală. În 2001, făcea pasul spre Europa, cu un transfer la PSG. Doi ani mai târziu, în 2003, se muta la Barcelona, unde devenea idolul tribunelor. Până şi fanii lui Real Madrid l-au aplaudat în picioare după ce s-a distrat cu trupa din capitala Spaniei. În 2008, se muta la AC Milan.

ADVERTISEMENT

Pe final de carieră, a schimbat mai multe echipe: a plecat la Flamengo, apoi Atletico Mineiro (ambele din Brazilia). Sezonul 2014-2015, l-a găsit în Mexic, la Queretano, de unde a revenit în Brazilia, la Fluminense. În 2015, a pus ghetele în cui.

Ronaldinho a câştigat Balonul de Aur în 2005 şi a fost de două ori FIFA Best Player (2004, 2005). E campion mondial în 2002 şi campion mondial U17 în 1997. Are în palmares: Champions League (2006), Copa America (1999), Copa Libertadores (2013), Cupa Confederaţiilor (2005), Recopa Sudamericana (2014) şi titluri de campion în Spania (2005, 2006) şi Italia (2011).

ADVERTISEMENT
Tags: