Fotbal international

Ronaldinho, zâmbetul de nota 10 al Mondialului! Show total făcut de brazilian înaintea finalei

15.07.2018 | 18:33
Ronaldinho zambetul de nota 10 al Mondialului Show total facut de brazilian inaintea finalei

A fost spectacol de zile mari înaintea finalei Campionatului Mondial dintre Franța și Croația. Organizatorii au pus la cale o ceremonie fără cusur din care au făcut parte mai multe nume mari. Printre ele s-a aflat și brazilianul Ronaldinho. Astfel, dacă altădată jucătorul încânta prin prestațiile sale de excepție pe gazon, acum a arătat lumii întregi și alte calități. Ronaldinho a cântat, a bătut la darabană și mai ales a dansat.

Ronaldinho a debutat în fotbalul mare la Gremio și în urmă cu 17 ani ajungea în Europa. Paris Saint Germain a fost echipa care a reușit să-i obțină semnătura. Au urmat două sezoane foarte bune și transferul la Barcelona acolo unde Ronaldinho a redefinit spectacolul și fotbalul. În 2008 a plecat la Milan pentru ca trei ani mai târziu să ajungă la Flamengo. A mai jucat pentru Atletico Mineiro, Queretaro și Fluminense după care s-a retras.

Ronaldinho, show total la festivitatea de deschidere a finalei

La naționala Braziliei, Ronaldinho și-a pus amprenta din plin. A debutat în 1999, un an mai târziu după coșmarul de la Paris când francezii au câștigat titlul mondial în fața selecționatei cariocas. 14 ani de zile a îmbrăcat tricoul primei reprezentative pentru care a marcat nu mai puțin de 33 de goluri. Ronaldinho a reușit să câștige campionatul mondial din 2002 alături de Brazilia făcând parte dintr-un trio de vis în care se mai regăseau Ronaldo și Rivaldo.

97 de meciuri are Ronaldinho în tricoul naționalei braziliene