Fotbal international

Cristiano Ronaldo, explicații după ce a răbufnit la schimbare în Portugalia – Coreea de Sud 1-2: „I-am spus să tacă din gură. Nu are nicio autoritate”. Update

În momentul în care a fost schimbat, Cristiano Ronaldo a fost extrem de nervos. Însă nu pe Fernando Santos, cum se specula, ci pe un jucător sud-coreean.
03.12.2022 | 14:29
Cristiano Ronaldo explicatii dupa ce a rabufnit la schimbare in Portugalia  Coreea de Sud 12 Iam spus sa taca din gura Nu are nicio autoritate Update
Cristiano Ronaldo a explicat gestul de la schimbarea din meciul împotriva Coreei de Sud. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
03-12-2022
12:36

Cristiano Ronaldo și-a explicat reacția de la meciul împotriva Coreei de Sud

Cristiano Ronaldo a avut o reacție bizară în momentul în care Fernando Santos l-a înlocuit pe starul portughez în minutul 65. „Te grăbești al dracului de rău să mă schimbi”, ar fi fost cuvintele pe care, inițial, Cristiano Ronaldo i le-ar fi adresat selecționerului. 

Superstarul portughez a ținut să își explice reacția și a dezvăluit că destinatarul mesajului a fost un jucător sud-coreean care îi grăbea ieșirea de pe teren. 

„Totul s-a întâmplat înainte să ies de pe teren. Un jucător coreean îmi spunea să mă mișc mai repede, iar eu i-am spus să tacă din gură, pentru că nu are nicio autoritate. Nu trebuie să își dea cu părerea.

Doar arbitrul are puterea să decidă dacă mă mișc prea încet. Nu trebuie să existe o controversă. Totul s-a întâmplat în timpul meciului și aceste lucruri trebuie să rămână pe teren.

Acum, cel mai important e că suntem în optimi. Nu doar jucătorii, ci toți portughezii trebuie să fie încrezători”, a declarat Cristiano Ronaldo, potrivit publicației portugheze Record.pt.

Titularizat în meciul contra Coreei de Sud, deși existau informații că ar putea să fie menajat, Cristiano Ronaldo a jucat titular. Însă numai 65 de minute, fiind înlocuit. În drumul către marginea terenului a fost protagonistul unui moment care a născut discuții.

Reacția lui Ronaldo a fost interpretată greșit

Cristiano Ronaldo a avut o prestație sub așteptări în partida contra Coreei de Sud. Nu a avut reușite în atac și i se poate imputa faptul că a contribuit, cu o intervenție nereușită, la primul gol al sud-coreenilor.

ADVERTISEMENT

De altfel, el a fost schimbat în minutul 65. Moment în care a fost surprins de camerele TV spunând: ”Te grăbești al dracului de rău să mă înlocuiești”.

De-aici, imediat, au început discuțiile. Să existe o situație tensionată în sânul lotului portughez? Un eventual conflict cu Fernando Santos, selecționerul lusitanilor?

ADVERTISEMENT

Desigur, întrebări care pot părea logice în contextul în care în această toamnă Ronaldo a ținut prima pagină cu multiplele scandaluri cu antrenorul de la Manchester United, Erik ten Hag. Care au dus, în cele din urmă, la despărțirea sa de echipa britanică.

Numai că, de această dată nu a fost vorba despre așa ceva. Iar cel care a lămurit lucrurile, nu mult după încheierea partidei, a fost chiar Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

”Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat înaintea schimbării mele. Un jucător coreean îmi spunea să ies mai repede de pe teren. Iar eu i-am spus să tacă, pentru că nu el are autoritate asupra mea, ci doar arbitrul. 

Nu trebuie să apară o controversă. A fost un moment în febra jocului. Indiferent de ce s-a întâmplat, lucrurile rămân mereu pe teren. Cel mai important lucru este să rămânem uniți.

ADVERTISEMENT

Suntem în faza următoare. Nu doar jucătorii, ci și portughezii trebuie să fie încrezători”, a declarat portughezul pentru Record.

Cel care l-a grăbit pe Ronaldo este Gue-Sung Cho. Portughezul i-a aruncat o privire fulgerătoare și, mai mult, i-a și făcut semn să tacă. Lucru pe care-l relevă și imaginile.

ADVERTISEMENT