Fotbal international

Foto. Ronaldo, al cincilea Balon de Aur! ”E trofeul favorit”

Cristiano Ronaldo a câştigat pentru a cincea oară trofeul Balonului de Aur. Portughezul a câştigat cu Real Madrid în acest an titlul în Primera Division şi Champions League.
06.12.2017 | 17:31
Foto Ronaldo al cincilea Balon de Aur E trofeul favorit
ADVERTISEMENT

UPDATE, 21:10 / Cristiano Ronaldo i-a învins pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi pe brazilianul Neymar (Paris Saint-Germain). Portughezul a mai câştigat trofeul în 2008, 2013, 2014 şi 2016, şi l-a egalat pe Messi, care a cucerit Balonul de Aur în 2009, 2010, 2011, 2012 şi 2015. Ronaldo le-a mulţumit colegilor de la Real Madrid şi de la naţionala Portugaliei: Sunt fără cuvinte. Această experienţă vorbeşte de la sine, e un moment foarte emoţionant. Vreau să le mulţumesc colegilor de la Real Madrid şi de la naţionala Portugaliei. A fost un an fantastic la nivel personal, trofeul la care ţin cel mai mult şi care cu siguranţă m-a ajutat enorm să câştig acest premiu a fost Champions League. Dar, repet, nu aş fi ajuns niciodată aici fără coechipierii mei”.

UPDATE, ora 20:35 / Pe locul 6 se află spaniolul Ssrgio Ramos (Real Madrid), pe 5 este coechipierul său Luka Modric, iar locul 4 este ocupat de italianul Gianluigi Buffon (Juventus Torino).

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 20:10 / Locul 10 este ocupat de englezul Harry Kane (Tottenham Hotspur), iar pe 9 se află polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen). Poziţia cu numărul 8 este ocupat de francezul N’Golo Kante (Chelsea Londra), în timp ce pe 7 se află un alt francez, Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain).

UPDATE, ora 19:25 / Pe locul 15 se află argentinianul Paulo Dybala (JUventus Torino), poziţia a 14-a este ocupată de belgianul Kevin De Bruyne (Manchester City), în timp ce locul 13 este ocupat de uruguayanul Luis Suarez. Locul 12 este ocupat de spaniolul Isco, iar pe 11 este uruguayanul Edinson Cavani (Paris Saint-Germain).

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 18:45 / Locul 20 este ocupat de portarul David De Gea (Manchester United), în timp ce se starul belgian al celor de la Chelsea Londra, Eden Hazard, este pe poziţia 19. Pe locul 18 se află francezul Antoine Griezmann (Atletico Madrid), pe 17 este Toni Kroos (Real Madrid), iar coechipierul său Marcelo ocupă poziţia 16.

UPDATE, ora 17:55 / Pe locul 24 se află columbianul Radamel Falcao (AS Monaco), iar senegalezul Sadio Mane (FC LIverpool) e pe 23. Italianul Leonardo Bonucci (AC Milan) şi gabonezul Pierre-Emeric Aubameyang (Borussia Dortmund) împart poziţia 21.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 decembrie, ora 17:40 / A început anunţarea clasamentului final pentru Balonul de Aur 2017, la care portughezul Cristiano Ronaldo este marele favorit. Pe locul 29, la egalitate, se află belgianul Dries Mertens (Napoli) şi brazilianul Philippe Coutinho (FC Liverpool). În faţa lor, pe poziţia a 28-a, se află golgeterul sezonului trecut din Serie A, bosniacul Edin Dzeko (AS Roma), iar pe locul 27 îl găsim pe germanul Mats Hummels (Bayern Munchen). Pe 26 se află portarul sloven al lui Atletico Madrid, Jan Oblak, în timp locul 25 îi aparţine francezului Karim Benzema (Real Madrid).


Denumite ”Quinto Triunfo”, ghetele vor fi lanate joi, în ziua în care starul lui Real Madrid  va primi trofeul în cadrul unei festivităţi care va avea loc la Paris, a anunţat site-ul fuzzflangerboots.com. Ghetele vor fi aurii în partea de jos şi argintii în partea de sus.

ADVERTISEMENT

Cotidianul spaniol As a anunţat ediţia ”Quinto Triunfo” este una limitată, firma de echipament sportiv luând decizia de a pune în vânzare  doar 1.000 de perechi. Pe ghete va fi scris CR7, aşa cum este cunoscut fotbalistul portughez.

Ronaldo îl va egala pe Messi la numărul de Baloane de Aur

Ronaldo va primi Balonul de Aur într-o ceremonie grandioasă la Turnul Eiffel, care va fi prezentată de fostul internaţional france David Ginola. Decizia celor de la France Football de a organiza evenimentul la Turnul Eiffel este o încercare de a depăşi festivitatea FIFA World Player of the Year, care va fi organizată în acest an la Londra, în stil Hollywood.

Cristiano Ronaldo îl va egala pe marele său rival, Lionel Messi, la numărul Baloanelor de Aur câştigate. Portughezul a primit trofeul în 2008, 2013, 2014 şi 2016, în timp ce argentinianul a cucerit Balonul de Aur în 2009, 2010, 2011, 2012 şi 2015.

ADVERTISEMENT