Nicio categorie

Ronaldo, campionul mondial din 2002, îşi face praf compatrioţii. “Disperaţi şi naivi tehnic”

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 07.07.2018 | 13:24
Ronaldo, campionul mondial din 2002, își face praf compatrioții. Au devenit disperaţi la 0-2

“Il Fenomeno” Ronaldo, campionul mondial cu Brazilia din 2002, îşi face praf compatrioţii după eliminarea în sferturile de finală la turneul final al Campionatului Mondial în faţa Belgiei.  Brazilia a pierdut cu scorul de 2-1 şi a lăsat impresia unei echipe incapabile să reacţioneze corespunzător în situaţie de presiune.

Omul care a decis finala din 2002 în faţa Germaniei, marcând ambele goluri, care a adunat o impresionantă colecţie de trofee, inclusiv Baloane de Aur, s-a arătat iritat de incapacitatea echipei Braziliei de a reacţiona emoţional în momentul în care s-a văzut condusă şi a intrat într-o stare de disperare, care i-a fost fatală.

Ronaldo, campionul mondial din 2002, îşi face praf compatrioţii. Fernandinho, cel mai criticat

“Le-a lipsit controlul emoțional, trebuiau să joace la 0-2 ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Au arătat, în schimb, o mare disperare și au părut mereu în criză de timp și soluții. Am văzut o mulțime de greșeli, echipa n-a jucat cum o făcuse în alte meciuri și a rămas mult datoare fanilor. E întotdeauna dureros să pierzi, lumea avea mari așteptări de la Brazilia”.

Ronaldo, campionul mondial din 2002, îşi face praf compatrioţii. Cel mai criticat este Fernandiho, care nu a faultat la golul doi
Ronaldo, campionul mondial din 2002, îşi face praf compatrioţii. Cel mai criticat este Fernandiho

Cel mai criticat jucător pentru Ronaldo a fost mijlocaşul la închidere Fernandinho, care nu a fost înlocuitorul la aceeaşi valoare cu titularul Casemiro, suspendat. “Ne-a lipsit un pic de experiență, am fost naivi tactic. Un fault ar fi oprit acțiunea. De ce să nu-l faci atunci și să păstrezi cartonașul pentru final? Ronaldo se referă la faptul că Fernandinho ar fi putut să-l faulteze la al doilea gol pe coechipierul său de la City, De Bruyne, dar a făcut faultul de galben abia în minutul 88, la Hazard.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!