Fotbal intern

Ronaldo Deaconu, cea mai nouă țintă a lui Gigi Becali la FCSB. Dorit și de CFR Cluj. Exclusiv

05.12.2020 | 00:18
Ronaldo Deaconu cea mai noua tinta a lui Gigi Becali la FCSB Dorit si de CFR Cluj Exclusiv
ADVERTISEMENT

Ronaldo Deaconu este cel mai recent nume care a intrat în atenția lui Gigi Becali pentru un transfer la FCSB. Mijlocașul celor de la Gaz Metan Mediaș, printre cei mai în formă jucători din Liga 1, l-a impresionat pe patronul roș-albaștrilor cu super-execuțiile din ultimele meciuri.

FANATIK a aflat că Becali s-a interesat deja cum poate fi adus jucătorul ardelenilor la FCSB, mai ales că există interes pentru el și dinspre campioana CFR Cluj, acolo unde Dan Petrescu îl notase pe lista de achiziții.

ADVERTISEMENT

Ronaldo Deaconu la FCSB?! Gigi Becali e convins că are nevoie de un astfel de mijlocaș, executant foarte bun de lovituri libere

Ronaldo Deaconu, 23 de ani, este la cel mai bun sezon din carieră. A ajuns deja la 5 goluri marcate în 10 etape pentru Gaz Metan Mediaș, unde a venit la începutul sezonului după despărțirea de Sepsi Sf. Gheorghe. Ca o paranteză despre sezonul de excepție al lui Deaconu, să notăm două numere importante ale carierei sale: are 9 goluri în Liga 1 , 5 date doar în ultimele trei luni! Apoi, la Chiajna, în 57 de meciuri a marcat de 3 ori, acum, la Mediaș, are 5 în 10 partide…

Dar să lăsăm cifrele și să punem în prim-plan informația. Gigi Becali este impresionat de prestațiile lui Ronaldo Deaconu și mai ales de golurile superbe pe care le-a marcat, unele de CNN.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că patronul celor de la FCSB s-a interesat deja cum poate să-l aducă la echipa sa pe mijlocașul Mediașului, în principal dorind să știe cam care este prețul care-l solicită ardelenii.

Gigi Becali crede că transferul lui Ronaldo Deaconu la FCSB va fi un atu pentru echipa sa în ceea ce privește executarea loviturilor libere. Becali crede că îi lipsește un astfel de jucător, mai ales că FCSB înscrie rar din lovituri libere, ultima „perlă” aparținându-i căpitanului Florin Tănase.

ADVERTISEMENT

Ronaldo Deaconu a marcat în ultimele 4 meciuri ale Gazului. Ultima oară, contra celor de la FCSB, după care i-a acuzat pe elevii lui Toni Petrea!

La ce a arătat Deaconu în ultimele luni, faptul că este cotat de site-urile de specialitate la doar 200.000 de euro pare surprinzător. Din informațiile noastre, cei de la Mediaș nu vor să-i dea drumul mijlocașului ofensiv fără măcar 400.000 de euro.

Ceea ce vorbește despre forma lui Ronaldo Deaconu este faptul că a marcat în fiecare dintre ultimele 4 meciuri ale echipei lui Jorge Costa. Și a dat euro-goluri! A marcat și în victoria din Gruia împotriva campioanei CFR Cluj, și contra actualului lider, FCSB, care-l și dorește.

ADVERTISEMENT

Ronaldo Deaconu a avut o răbufnire după Gaz Metan Mediaș – FCSB 2-3, acuzând penalty-ul dat oaspeților în minutul 90 și care a decis toate cele 3 puncte ale meciului de pe 23 noiembrie.

„Ne-a fost furat un punct. E imposibil să dai așa penalty. Era la doi metri de jucătorul nostru, el a dat cu piciorul în pământ. E inadmisibil la nivelul ăsta! Am întors jocul, i-am dominat în repriza a doua. Când pierzi în minutul 90 cu așa penalty, ce să mai zici?! Consider că dacă trebuia să câștige FCSB de la început, trebuia să ne spună, nu să dea faulturi numai pentru ei” – Ronaldo Deaconu, după Gaz – FCSB 2-3

CFR Cluj îl are pe lista de achiziții. Totul depinde acum de Edi Iordănescu, noul antrenor al campioanei, ultima oară la… Gaz Metan Mediaș!

Gigi Becali ar putea avea o concurență serioasă pentru transferul lui Ronaldo Deaconu de la Gaz Metan Mediaș la FCSB. După ce Mediașul a bătut la Cluj, FANATIK a dezvăluit că Dan Petrescu l-a pus pe lista sa de achiziții.

E foarte posibil ca, în ciuda faptului că „Bursucul” a plecat de la CFR, Deaconu să constituie o țintă pentru echipa campioană. Cel care l-a înlocuit pe Petrescu pe banca tehnică, Edi Iordănescu, este și el un simpatizant al lui Ronaldo Deaconu.

Chiar dacă nu a lucrat cu Deaconu la Gaz Metan, ultima echipă antrenată de Edi Iordănescu înainte de a semna cu CFR, cei doi s-ar putea intersecta la Cluj, unde sunt deja unii jucători care au fost aduși de Edi la Mediaș. Astfel că intenția lui Becali de a-l transfera pe Deaconu la FCSB ar putea genera o luptă, nu doar pe teren, cu CFR Cluj!

  • 500.000 de euro este cota maximă pe care Ronaldo Deaconu a avut-o în carieră, ianuarie 2019, când a fost vândut de Concordia Chiajna la slovenii de la Gorica
  • 30 iunie 2022 este data la care expiră contractul lui Deaconu cu Gaz Metan Mediaș, el venind liber de contract de la Sepsi la finalul lunii august 2020

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – UTA Arad: 1,77 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT