ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Ronaldo, atac la fotbalul italian: “Am jucat împotriva unui sistem corupt”

Brazilianul Ronaldo, fostul star al lui Inter, declară că în Serie A a jucat împotriva unui sistem corupt. Pedepsirea lui Juventus a făcut dreptate.
Autor: Sorin Dumitrescu | 22.03.2018 | 12:24
Ronaldo, atac la fotbalul italian:

Brazilianul Ronaldo a vorbit recent despre perioada pe care a petrecut-o în fotbalul italian, la Inter, între anii 1997-2002, jucând 68 de meciuri şi marcând 49 de goluri. Numărul mic de partide jucat se explică prin faptul că a suferit două grave accidentări la ligamentele genunchiului, care l-au ţinut câte nouă luni în afara gazonului.

ADVERTISEMENT

Cel supranumit Il Fenomeno nu a reuşit să obţină decât un singur trofeu cu Inter, Cupa UEFA în 1998, în finala cu Lazio, dar consideră că nu s-a putut mai mult nu pentru că echipa sa nu ar fi avut valoare, ci pentru că a fost nevoit să joace mai mult împotriva unui sistem corupt, decât a unui adversar pe teren. “Cât am jucat în Italia nu am evoluat împotriva altor echipe, ci a unui întreg şi uriaş sistem corupt.

Abia ani mai târziu (2006) am aflat cum stăteau lucrurile şi s-a făcut dreptate. Au fost oameni trimişi la închisoare, Juventus a fost dată jos. Oamenii vor să vadă fotbal curat. Ei vin la fotbal pentru că au alte lucruri grele în viaţa lor şi vor să vadă ceva frumos, care să îi relaxeze.”

ADVERTISEMENT

De ce a avut o frizură ciudată la Mondialul din 2002

Totodată, Ronaldo a ţinut să explice şi lookul său adoptat la turneul final al CM 2002 din Japonia şi Coreea de Sud, unde a fost eroul Braziliei cu cele 8 goluri, două în finala cu Germania şi unde a ieşit campion mondial. “Nu a fost nici o nebunie. A fost ceva deliberat, pentru că veneam după o accidentare serioasă şi toată lumea nu mai asta mă întreba. M-am gândit că o tunsoare ciudată o să mute polul interesului de la problemele medicale la aspectul meu şi aşa a fost”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!