Fotbal international

Ronaldo, încă o AROGANŢĂ: “Eu sînt cel mai bun! O voi zice mereu”

Cristiano Ronaldo a oferit un amplu interviu pentru cotidianul madrilen Marca în care a vorbit despre viitorul său, despre Zidane şi obiectivele echipei, dar şi despre rivalitatea cu Barcelona,...
14.10.2016 | 12:28
Ronaldo inca o AROGANTA Eu sint cel mai bun O voi zice mereu
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a oferit un amplu interviu pentru cotidianul madrilen Marca în care a vorbit despre viitorul său, despre Zidane şi obiectivele echipei, dar şi despre rivalitatea cu Barcelona, Messi şi Neymar.

despre sezonul trecut şi lovitura de departajare decisivă din finala cu Atletico: “Evident că va fi foarte greu să repet performanţa din sezonul trecut, cînd am marcat 16 goluri şi am cîştigat trofeul. Dar totul este posibil în fotbal. Am avut mare încredere că voi marca în finală, cînd a venit rîndul meu să bat. Doar la asta mă gîndeam, ştiam că va ieşi bine.

ADVERTISEMENT

despre actualul sezon de Champions League: “Îmi doresc ca Real Madrid să fie prima echipă care îşi apără cu succes titlul de campioană în această competiţie. Ştim cît de greu este, dar asta ne motivează şi mai mult. În fazele finale ajung mereu aceleaşi echipe, trebuie să avem încredere că vom fi din nou cei care vor ridica trofeul.

despre cele cinci goluri în două meciuri pentru Portugalia: “Eu tot timpul am încredere în forţele mele şi vreau să obţin cît mai mult. Sînt goluri importante pentru mine, să nu uităm că am terminat sezonul trecut cu o accidentare foarte serioasă, care m-a ţinut două luni departe de gazon. Golurile îmi dau încredere, simt acum că sînt din nou la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

despre problemele din Primera Division, unde are un singur titlu cu Real Madrid. “Ştiu că este foarte puţin pentru un club de acest nivel. Ne dorim foarte mult să cîştigăm acest campionat şi avem mare încredere că vom reuşi. Avem nevoie de mai multă regularitate în rezultate, iar acesta va fi anul nostru. Au fost aceste rezultate de egalitate care ne-au adus pe locul doi, dar să nu uităm că şi Atletico a început sezonul mai slab, iar Barcelona a pierdut deja două meciuri. Sînt perioade grele pentru toată lumea.

pînă la ce vîrstă se vede jucînd: Voi continua să joc atîta timp cît corpul şi mintea îmi vor răspunde. Mă văd jucînd în continuare foarte, foarte mulţi ani. Acum mă simt tînăr, cu mare chef de a continua să joc.

ADVERTISEMENT

despre Zinedine Zidane: “Zidane a adus foarte multe lucruri bune la echipă. A fost jucător, cunoaşte foarte bine Madridul şi jucătorii de aici, încă din perioada Ancelotti. Zizou este liniştit, profesionist şi îi place să muncească. Şi ne ascultă cînd avem ceva de spus, ceea ce e un avantaj.

despre lupta pentru Balonul de Aur: “Este încă devreme. Desigur, m-ar încînta să cîştig, dar nu depinde de mine. Eu mă bucur de ceea ce trăiesc şi simt că am făcut multe în sezonul încheiat. Dar mai sînt multe partide de jucat şi goluri de marcat. Sînt liniştit în această privinţă.

ADVERTISEMENT

despre tripleta BBC: Real Madrid nu înseamnă numai BBC. Alvaro Morata este şi el un jucător important pentru noi. Asensio ne ajută şi el. Toţi vor să joace, e normal. Dacă BBC e în formă, joacă. Dar Morata şi Asensio sînt şi ei foarte importanţi”.

despre cine este cel mai bun jucător din lume: “Eu sînt cel mai bun şi muncesc pentru asta. O voi spune mereu! În mintea mea nu există nici un dubiu în această privinţă”.

despre viitorul său la Real Madrid: “Nu mă aşteptam să rămîn atît de mult timp la Madrid. Am spus deja că vreau să mă retrag de aici. Este clubul pe care îl am în suflet, mi-a oferit multe trofee, individuale şi colective.

ADVERTISEMENT