Fotbal international

Ronaldo își încheie aventura în Spania! Va plăti o amendă uriașă

13.07.2018 | 08:09
Ronaldo isi incheie aventura in Spania Va plati o amenda uriasa

Atacantul Cristiano Ronaldo a decis să își încheie aventura în Spania și luni va semna un contract cu formația italiană Juventus Torino. Conform cotidianului As, superstarul portughez a hotărât ca în zilele următoare să achite amenda de 18,8 milioane de euro decisă de Fiscul spaniol, după ce a fost acuzat de patru delicte economice.

Prezența lui Cristiano Ronaldo la semnarea acordului cu Biroul de Criminalitate Economică nu este obligatorie, reprezentantul său legal, Jose Antonio Choclan, având puteri pentru a încheia afacerea în numele său. Choclan a încercat să închidă cazul înainte ca jucătorul să meargă la Juventus, dar afacerea a fost întârziată de diverse probleme birocratice. Acum, după ce ministrului Finanțelor, Maria Jesus Montero, a aprobat înțelegerea, încheierea cazului este foarte apropiată.

Ronaldo își încheie după nouă ani aventura în Spania

Jose Antonio Choclan și Edmundo Bal, avocatul care reprezintă Fiscul spaniol, au încheiat acordul după luni de negocieri, în care oficialii au respins alte două oferte făcute de reprezentanții jucătorului. Această problemă a fost una dintre principalele cauze care au dus la plecarea lui Ronaldo de la Real Madrid.

Astfel, Cristiano Ronaldo își încheie după nouă ani aventura în Spania și se pregătește de prezentarea oficială la Juventus Torino. Jucătorii beneficiază în Italia de o impozitare mult mai relaxată.

Cristiano Ronaldo își încheie aventura în Spania, după ce a decis să plătească amenda de 18,8 milioane de euro Fiscului spaniol
Cristiano Ronaldo își încheie aventura în Spania, după ce a decis să plătească amenda de 18,8 milioane de euro Fiscului spaniol

Cristiano Ronaldo a intrat de multă vreme în vizorul Fiscului spaniol, care l-a acuzat de faptul că a folosit diferite firme fantomă pentru a nu plăti taxele cuvenite statului spaniol din vânzarea drepturilor de imagine în perioada 2011-2014. Suma imputată starului era de 14.768.897 euro. Pe lângă amenda care va trebui să o plătească, fotbalistul a fost condamnat și la doi ani de închisoare cu suspendare.

Cristiano Ronaldo, pentru care campioana Italiei va plăti 100 de milioane de euro în două tranșe plus alte 12 milioane de euro reprezentând comisioane şi contribuţia de solidaritate prevăzută de regulamentul FIFA, va semna un contract care se va întinde pe durata a patru sezoane şi va câştiga 30 de milioane de euro pe an.

Imediat după ce și-a dat acordul pentru transferul la Juventus Torino, superstarul portughez s-a pozat în Grecia alături de președintele Andrea Agnelli și de impresarul Jorge Mendes.

Prețurile tricourilor lui Juventus Torino cu numele lui Cristiano Ronaldo și cu numărul 7 au următoarele prețuri: copil – 84,95 euro, femei – 94,95 euro, bărbați ”replică” – 104,95 euro și bărbați ”autentic” – 144,95 euro.