Fotbal international

Ronaldo, răspuns surprinzător înainte de finală. Cine e cel mai bun fundaș pe care l-a întâlnit în carieră

26.05.2018 | 17:14
Ronaldo raspuns surprinzator inainte de finala Cine e cel mai bun fundas pe care la intalnit in cariera

Cristiano Ronaldo a oferit un răspuns surprinzător atunci când a fost întrebat în cadrul unei emisiuni sportive cine este cel mai bun fundaș pe care l-a întâlnit de-a lungul carierei. 

Deși a întâlnit apărători uimitori în ultimii zece ani, superstarul lui Real Madrid nu a stat deloc pe gânduri și i-a răspuns simplu moderatorului: “Ashley Cole”. Portughezul a evoluat împotriva fostului internațional britanic ani de-a rândul în Premier League.

Pe Cristiano Ronaldo îl puteți urmări la lucru în această seară în finala Real Madrid – Liverpool. Ronaldo a contribuit din plan la calificarea madrilenilor în finală, marcând foarte multe goluri în Liga Campionilor și în acest an.

Dueluri cu londonezii pentru Ronaldo

Cristiano Ronaldo s-a transferat la Real Madrid în 2003, pe vremea când Ashley Cole evolua deja de patru sezoane la Arsenal. Cei doi s-au duelat timp de două sezoane în Premier League în confruntările Manchester United – Arsenal. Apoi, în 2006, Cole și-a schimbat echipa, semnând cu una dintre rivalele “tunarilor”, Chelsea. S-a mai duelat cu Ronaldo până în 2009, când acesta a ales să plece în La Liga, la Real Madrid.

Dacă Ronaldo continuă să evolueze la cel mai înalt nivel, Ashley Cole, ajuns la 37 de ani, a ajuns în MLS. Fundașul a semnat încă de anul trecut cu LA Galaxy, echipa la care evoluează și Zlatan Ibrahimovic. Cole a strâns 107 selecții pentru naționala mare a Angliei, fără a marca însă nici măcar un gol. De altfel, de-a lungul carierei sale, fundașul britanic nu s-a prea lipit de gol, marcând de 19 ori în aproximativ 700 de partide!

Performanțe impresionante pentru Ashley Cole

De patru ori a făcut parte din echipa ideală a sezonului în Premier League, iar în 2004 a fost inclus în echipa turneului la Campionatul European. Mai important însă, Ashley Cole a fost desemnat jucătorul englez al anului în 2010. A câștigat campionatul atât cu Arsenal, cât și cu Chelsea, însă cel mai important trofeu rămâne Liga Campionilor cucerită în 2012 alături de gruparea de pe Stamford Bridge.