Fotbal international

Video. Ronaldo, refuzat de Lyon în 2002! Înlocuitorul său se luptă să scape de închisoare

Cristiano Ronaldo ar fi putut să aibă o altă traiectorie în carieră. Ladislau Boloni a fost aproape de a-l trimite sub formă de împrumut în Ligue 1.
09.01.2018 | 12:23
Video Ronaldo refuzat de Lyon in 2002 Inlocuitorul sau se lupta sa scape de inchisoare
ADVERTISEMENT

La începutul sezonului 2002-03, Ladislau Boloni îl promova la prima echipă a celor de la Sporting Lisabona pe Cristiano Ronaldo. Decizia nu era una surprinzătoare, mai ales în condiţiile în care actualul star de la Real Madrid reuşise prestaţii de excepţie la juniori. Pe 14 iulie 2002, stadionul “Jose Alvalade” era plin cu ocazia prezentării oficiale a lotului. Sporting juca împotriva celor de la Olympique Lyon. 

Cristiano Ronaldo bifase deja primele minute în tricoul “leilor” în amicalele verii. Ladislau Boloni l-a aruncat în luptă pe tânărul fotbalist, iar suporterii au avut ce să vadă. Antrenorul român îl ochise pe Tony Vairelles, fotbalist pe care îl antrenase anterior la Nancy. La vremea aia, Sporting dorea să mă ia şi propusese să dea doi fotbalişti la schimb. Cristiano Ronaldo era unul dintre ei. Probabil că Lyon va regreta mereu acest refuz”, a declarat Tony Vairelles în urmă cu mai mulţi ani. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

ADVERTISEMENT

Boloni îşi aduce mereu aminte de Ronaldo

Mutarea a picat, iar Cristiano Ronaldo a continuat să joace pentru Sporting. După un sezon bun în tricoul formaţiei din Lisabona, tânărul fotbalist a fost transferat de Manchester United în schimbul a 19 milioane de euro. Chiar dacă a vrut să-l trimită la Lyon, Boloni a avut mereu cuvinte frumoase la adresa fostului său elev. După ce i-am oferit şansa de a juca în prima ligă, a dat piept cu jucători importanţi, iar acest lucru l-a ajutat enorm. Nu vreau să-mi fie recunoscător pentru ce am făcut. Numele meu e menţionat destul de des, când vine vorba de Cristiano. M-a invitat la o gală a “Balonului de Aur”, unde familia lui mi-a mulţumit pentru tot. Astfel de lucruri sunt suficient pentru mine”, a declarat Boloni într-un interviu pentru site-ul FIFA.

Cariera lui Cristiano Ronaldo este arhicunoscută pentru toţi microbiştii, însă nu acelaşi lucru se poate spune de jucătorul care l-ar fi înlocuit la Sporting Lisabona. Tony Vairelles trăieşte de peste şapte ani un adevărat coşmar. Totul a început în noapte de 22 spre 23 octombrie 2011.

ADVERTISEMENT

Cum arată viaţa lui Vairelles, cel care l-ar fi înlocuit pe Ronaldo la Sporting

Doi dintre fraţii lui Tony Vairelles au fost implicaţi într-o altercaţie într-o discotecă din Nancy. Fostul fotbalist al celor de la Lyon a sărit în apărarea fraţilor săi, iar în încăierarea produsă au fost împuşcaţi trei oameni. A doua zi, poliţia i-a arestat pe toţi cei implicaţi în incident, iar fotbalistul şi fraţii săi au fost acuzaţi de tentativă de omor calificat.

De atunci şi până în prezent, fostul fotbalist aşteaptă să înceapă procesul, chiar dacă au trecut cinci ani de când a fost acuzat pentru faptele comise în octombrie 2011. De patru ori i-au respinse cererile de eliberare, iar familia acestuia este disepartă. “Cândva, mergeam pe stadion să-i auzim numele lui Tony. Acum, mergem la închisoare”, a declarat Muriel Vairelles, mama lui Tony.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Lyon, Tony Vairelles a mai jucat de-a lungul timpului pentru Lens, Nancy, Bordeaux, Bastia sau Rennes. Între 1998 şi 2000 a bifat opt selecţii în echipa naţională a Franţei, fostul elev al lui Boloni reuşind să marcheze un singur gol.