Sport

Ronaldo sau Lukaku! Cine merge mai departe, cine pleacă spre casă? Programul zilei la Euro 2020

Olanda - Cehia şi Belgia - Portugalia sunt meciurile zilei la Euro 2020. Se joacă pentru un loc în sferturile de finală.
27.06.2021 | 01:07
Ronaldo sau Lukaku Cine merge mai departe cine pleaca spre casa Programul zilei la Euro 2020
ADVERTISEMENT

Duminică, 27 iunie, este a doua zi cu meciuri din optimile de finală de la Euro 2020. Trei dintre candidatele la marele trofeu, Olanda, Belgia şi campioana en-titre Portugalia, plus Cehia, luptă pentru un loc în sferturile de finală. Cele două partide ale zilei pot fi urmărite pe Pro TV, de la ora 19:00, respectiv 22:00.

Olanda – Cehia, duminică, de la ora 19:00

Prima partidă a zilei este cea dintre Olanda şi Cehia, de la ora 19:00. Batavii vor juca în premieră la acest turneu final departe de casă, pe Arena Puskas din Budapesta. Cehii au evoluat, până acum, în spaţiul britanic, la Londra şi Glasgow. Arbitrul întâlnirii este rusul Sergei Karasev.

ADVERTISEMENT

Olanda, punctaj maxim în grupă. Cehia, calificare de pe locul 3

Olanda şi-a câştigat lejer grupa C, cu trei victorii din tot atâtea partide. A început cu un 3-2 în faţa Ucrainei (egalată de la 2-0), după care a trecut cu 2-0 de Austria, pentru ca, în ultima rundă, să învingă Macedonia de Nord cu 3-0. Nouă puncte, golaveraj 8-2, iar Olanda se anunţă ca fiind una dintre candidatele la marele trofeu.

Cehia a început bine, 2-0 cu Scoţia, dar rezultatele sale au fost în continuu declin. E drept, şi adversarii au fost din ce în ce mai puternici. A remizat 1-1 cu naţionala Croaţiei, iar în cel din urmă joc a pierdut 0-1 în faţa Angliei. Cehii au terminat pe 3, în spatele Angliei (victorii pe linie) şi Croaţiei (egalitate de puncte, departajarea făcându-se la golaveraj).

ADVERTISEMENT

Olanda e favorită la casele de pariuri

Olanda este favorita acestei partide. Cota Superbet pentru victorie este 1,70, în timp ce un succes al cehilor e cotat la 5,30. Un pariu pe egal aduce de 3,85 ori mai mulţi bani.

Jocul bun din grupe s-a văzut şi pe tabelă. Batavii au marcat de 8 ori, cel mai bun atac în grupe, şi au primit doar două goluri, ambele de la Ucraina în primul meci, după un moment de relaxare în defensivă. Olanda străluceşte în ofensivă, iar portarul nu prea a avut ce apăra, pentru că batavii au cele mai multe mingi recuperate în faza grupelor, 155.

ADVERTISEMENT

La cehi, Patrik Schick a ieşit în evidenţă, el marcând toate cele trei goluri ale echipei sale, unul dintre ele, o adevărată bijuterie din apropierea centrul terenului.

Formaţia lui Silhavy nu pare să facă faţă formaţiilor de top. Ultima victorie mare e din 2019, un 2-1 cu Anglia, într-un joc în care englezii nu aveau miză. În 2021, cehii au bătut doar Estonia (6-2), Albania (3-1) şi Scoţia (2-0), remizând cu Belgia şi Croaţia (ambele 1-1) şi pierzând la zero cu Ţara Galilor (0-1), Italia (0-4) şi Anglia (0-1).

ADVERTISEMENT

Echipele probabile în Olanda – Cehia

Olanda (5-3-2): Stekelenburg – Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt – De Jong, De Roon, Wijnaldum – Depay, Malen. Antrenor: Frank de Boer.

Cehia (4-2-3-1): Vaclík – Coufal, Čelůstka, Kalas, Kadeřábek – Souček, Holeš – Masopust, Barák, Jankto – Schick. Antrenor: Jaroslav Šilhavý.

Atacantul olandez Luuk de Jong a suferit o accidentare la genunchi şi este indisponibil pentru această partidă. De partea cealaltă, Boril este suspendat, iar Sadilek e incert. În cazul în care naţionala lor se califică în optimi, cehii Hlozek şi Masopust vor lipsi din faza următoare în cazul în care sunt avertizaţi. De la batavi, doar de Roon este în pericol de suspendare.

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Olanda – Cehia: 1,72 este cota pentru „peste 1,5 goluri Olanda”. Vezi aici toate cotele!


Belgia – Portugalia, duminică, de la ora 22:00

Capul de afiş al zilei este duelul dintre Belgia şi Portugalia, două dintre favoritele la câştigarea trofeului. Fluierul de start se dă la ora 22:00, pe stadionul La Cartuja din Sevilla. La centrul se va afla germanul Felix Brych.

Belgia, victorii pe linie. Portugalia a supravieţuit în grupa morţii

Belgia şi-a confirmat statutul de favorită a grupei B, câştigând toate cele 3 partide: 3-0 cu Rusia, 2-1 cu Danemarca (după ce a fost condusă încă din minutul 2 – cel mai rapid gol de la Euro) şi 2-0 cu Finlanda.

Portugalia a început en fanfare, 3-0 la Budapesta contra favoritei locale. Scorul este, însă, mult mai dur decât situaţia din teren. Toate cele 3 goluri ale partidei au fost marcate pe final de meci, primul în minutul 84. A urmat apoi un eşec usturător cu Germania, 2-4, şi, în final, o remiză calificantă în compania campioanei mondiale Franţa, 2-2.

Două candidate la trofeul suprem

Belgia şi Portugalia beneficiază de generaţii de excepţie. Dacă Portugalia lui Ronaldo e campioană en-titre la Euro şi în Liga Naţiunilor, „diavolii roşii“ nu au câştigat încă nimic. Dar cu De Bruyne, Lukaku şi Hazard, Euro pare mai aproape ca niciodată.

Belgia a defilat în grupă, la fel cum a făcut-o şi în preliminarii. Practic, în cele 13 partide legate de acest Euro, Belgia a avut 13 victorii. Dacă ne gândim că la ultimul Mondial a ieşit pe 3, putem miza pe naţionala condusă de Roberto Martinez.

Mai ales că Portugalia nu a strălucit până acum. Ronaldo rămâne un killer şi are deja 5 goluri la acest turneu final, dintr-un total de 7 al echipei. Lusitanii nu au avut probleme cu adversarii inferiori valoric în ultimii doi ani, dar nu au nicio victorie în trei meciuri cu Franţa (două egaluri şi un eşec), două cu Spania (ambele remize nule) şi unul cu Germania (2-4 în grupe la Euro 2020).

Cotele Superbet pentru acest meci sunt: 2,50 pentru Belgia, 3,20 pentru egal şi 3,15 pentru Portugalia.

Echipele probabile în Belgia – Portugalia

Belgia (3-4-3): Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, T. Hazard – Carrasco, Lukaku, E. Hazard. Antrenor: Roberto Martinez.

Portugalia (4-3-3): Rui Patrício – Nélson Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro – Palhinha, Renato Sanches, João Moutinho – Bernardo Silva, Ronaldo, Diogo Jota. Antrenor: Fernando Santos.

Indisponibili pentru acest duel sunt belgienii Castagne (accidentat grav în meciul cu Rusia) şi Chadli, care nu a făcut deplasarea la Sevilla din motive medicale.

De asemenea, în pericol să rateze sferturile de finală în eventualitatea calificării sunt Thorgan Hazard (Belgia) şi Ruben Dias (Portugalia), ambii având câte un galben luat în grupe.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Belgia – Portugalia: 1,85 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: