Fotbal international

Ronaldo şi Messi, la Balonul de Aur 2018! Pe ce locuri au terminat în clasament cele două staruri

03.12.2018 | 23:26
Ronaldo si Messi la Balonul de Aur 2018 Pe ce locuri au terminat in clasament cele doua staruri
Ronaldo şi Messi, la Balonul de Aur 2018! După 10 ani, câștigătorul poartă alt nume. Este Luka Modric
ADVERTISEMENT

E oficial! Pentru prima dată după 2007, câştigătorul “Balonului de Aur” se va numi altfel decât Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo. Luka Modric produce marea surpriză şi reuşeşte să întrerupă dominaţia celor doi mari fotbalişti. Dacă în privinţa lui Messi, lucrurile erau destul de clare, Cristiano a sperat până în ultima clipă că va fi primul jucător din lume care să ajungă la cota şase! Nu a fost să fie.

Ronaldo rămâne cu doar cinci “Baloane de Aur”, după ce la ediţia din 2018 a fost clasat doar pe locul doi, depăşit clar de croatul Luka Modric. În ciuda prestațiilor de excepție din fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, Cristiano a trebuit să se recunoască învins chiar de un fost coleg de la Real Madrid. La rândul său extrem de important pentru “galactici” în drumul spre un nou trofeu în Liga Campionilor, Modric a impresionat și la Campionatul Mondial din 2018.

ADVERTISEMENT

Ronaldo şi Messi, la Balonul de Aur 2018! Se încheie dominația de 10 ani a celor doi

Croația a fost marea surpriză a turneului final din Rusia și a reușit să joace finala de la Moscova, pierdută în fața Franței. A completat, astfel, un sezon de vis pentru Luka Modric. Cristiano Ronaldo nu a putut să ajute Portugalia să meargă mai sus de faza optimilor, iar acest lucru l-a costat șansa de a obține “Balonul de Aur” pentru a șasea oară. În privința lui Messi, lucrurile au stat mai rău.

Argentinianul termină pe locul 5 și, după mult timp, este în afara podiumului pentru “Balonul de Aur”. Messi a făcut eventul cu FC Barcelona, dar catalanii au fost învinși în mod surprinzător de AS Roma în sferturile de finală din Liga Campionilor. Un prim eșec care a condus spre poziția a cincea pe care a fost trimis cel mai bun fotbalist al lumii. Apoi, Messi nu a putut fi decisiv nici pentru Argentina, care a cedat în fața Franței în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Leo Messi a fost depășit și de doi câștigători ai titlului mondial. Griezmann și Mbappe au terminat pe trei, respectiv patru, deși ar fi sperat că vor reuși să câștige trofeul pentru prima dată de la Zinedine Zidane, în 1998.

ADVERTISEMENT