Fotbal international

Cine poate stopa hegemonia lui Messi şi Ronaldo? 7 candidaţi pentru Balonul de aur în 2018

Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur pentru a cincea oară în carieră şi a reuşit să îl egaleze în acest clasament pe marele rival Leo Messi.
10.12.2017 | 00:07
Cine poate stopa hegemonia lui Messi si Ronaldo 7 candidati pentru Balonul de aur in 2018
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo şi Leo Messi au monopolizat lupta la Balonul de Aur în ultimii zece ani, dar lucrurile s-ar putea schimba în 2018.  Brazilianul Kaka a câştigat în 2007 titlul de cel mai bun jucător al anului, înainte ca Messi ş Ronaldo să ridice zece ani la rând cel mai important trofeu individual în fotbal.

Supremaţia celor doi s-ar putea încheia în 2018, an în care Campionatul Mondial va avea un cuvânt important de spus în hotărârea câştigătorului Balonului de aur. Întrecerea din Rusia îi va avea la pe Neymar, Isco, De Bruyne, Pogba sau Mbappe, cu toţii fiind în formă maximă în debutul sezonului şi posibili câştigători ai Balonului de Aur.

ADVERTISEMENT

Messi şi Ronaldo vor avea şapte adversari dificil de învins în 2018

Neymar este cu siguranţă un pretendent serios la câştigarea Balonului de Aur în 2018. Brazilia este una dintre echipele favorite la Campionatul Mondial, în timp ce PSG are un parcurs excelent în Champions League şi în Ligue 1 în acest sezon. Mbappe este un rival mult prea tânăr pentru Neymar, Griezmann nu se mai poate impune în Champions League, iar jucători precum Isco sau Hazard se pot impune cu greu.

Kylian Mbappe, 18 ani, a dovedit deja ca se poate lupta cu cei mai mari jucători din lume şi cu siguranţă va avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru Balonul de Aur. Francezul s-a clasat pe locul şapte în 2017 în ierarhia celor mai buni jucători şi are şanse mari să mai urce câteva poziţii în 2018. Mbappe va câştiga cel mai probabil titlul în Ligue 1 cu PSG şi are o şansă bună să îşi demonstreze calităţile excelente la Campionatul Mondial din Rusia, dar şi în fazele eliminatorii din Champions League.

ADVERTISEMENT

Isco este cu siguranţă unul dintre jucătorii cei mai importanţ de la Real Madrid. Fostul câştigător al titlului de cel mai bun tânăr jucător al anului 2012 şi-a câştigat în cele din urmă locul de titular pe Santiago Bernabeu şi poate să devină omul decisiv de care are nevoie Zidane în acest sezon dificil. Isco va face parte cu siguranţă şi el din lotul Spaniei la Cupa Mondială de anul viitor şi o performanţă excelentă cu Furia Roja i-ar putea aduce Balonul de Aur.

Eden Hazard are doar 26 de ani, însă a fost desemnat deja cel mai bun jucător din Ligue 1 şi Premier League, iar din vară ar putea ajunge la Real Madrid. Fotbalistul care a câştigat titlul cu Lille în Franţa şi cu Chelsea în Anglia este dispus să semneze cu formaţia de pe Santiago Bernabeu. Hazard este liderul unei generaţii excepţionale a Belgiei şi ar putea să îşi conducă coechipierii spre câştigarea Campionatului Mondial. Belgianul are resursele necesare pentru un sezon excelent alături de Chelsea în Champions League şi Premier League, iar în cele din urmă să fie desemnat cel mai bun jucător al anului.

ADVERTISEMENT

Antonie Griezmann are ocazia să facă un turneu final importat alături de Franţa şi să intre în lupta pentru titlul de cel mai bun jucător al anului. Atacantul lui Atletico Madrid nu mai poate câştiga Champions League, însă un parcurs perfect în Europa League şi o finală la Campionatul Mondial l-a putea aduce în lupta  pentru Balonul de Aur. Griezmann a avut un început greu de sezon cu formaţia madrilenă, dar îşi poate arăta calităţile în luna iunie.

Kevin De Bruyne are un început de an senzaţional alături de Pep Guardiola la Manchester City. Belgianul are 11 pase decisive şi 5 goluri marcate deja în primele 21 de meciuri în care a evoluat. Mijlocaşul de pe Etihad Stadium este principalul om de legătură între zona defensivă şi cea ofensivă, dar şi un excelent finalizator. Cu De Bruyne în lot, Manchester City domină în Premier League şi este calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor. De Bruyne este MVP-ul sezonului până în acest moment în Belgia, iar dacă reuşeşte să îşi păstreze forma excelentă până în iunie are şansa să câştige Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT

Paul Pogba a fost accidentat în debutul sezonului la Manchester United, dar francezul s-a întors şi a avut evoluţii convingătoare pe Old Trafford. Elevul lui Jose Mourinho domină mijlocul terenului în partidele din Premier League şi are o şansă importantă să câştige Balonul de Aur. Pogba, la fel ca şi Griezmann sau Mbappe, face parte dintr-o generaţie de excepţie a Franţei alături care ar putea câştiga Campionatul Mondial.

 

ADVERTISEMENT