Fotbal international

Ronaldo și Messi nu au prins primul 11 al celor mai valoroși fotbaliști în 2019! Cum arată echipa de 1,24 miliarde de euro

02.02.2019 | 21:25
Ronaldo si Messi nu au prins primul 11 al celor mai valorosi fotbalisti in 2019 Cum arata echipa de 124 miliarde de euro

Dacă pe teren continuă să demonstreze că sunt cei mai buni fotbaliști din lume, Cristiano Ronaldo și Lionel Messi nu mai au aceeași valoare și pe hârtie. Trecuți de 30 de ani fiecare, cei doi fotbaliști uriași nu au mai prins cel mai valoros 11 din lume și în acest an.

Astfel, ofensiva este formată din patru jucători extrem de valoroși, dar care au și avantajul vârstei în comparație cu Messi și cu Ronaldo.

Ronaldo și Messi nu fac parte din cea mai valoroasă echipă din lume

Cel mai valoros portar în opinia site-ului de specialitate transfermarkt.de nu este Alisson, ci Jan Oblak, de la Atletico Madrid, evaluat la 80 de milioane de euro.

Chiar dacă are un sezon modest, Real Madrid are în această echipă stelară trei dintre cei patru fundași. Carvajal e în banda dreaptă, Marcelo pe stânga, în timp ce Varane face pereche în axul central cu Virgil van Dijk, jucătorul lui Liverpool.

Mijlocași la închidere sunt Saul Nguez, de la Atletico Madrid, și Ngolo Kante, de la Chelsea.

În spatele lui Harry Kane, de la Tottenham, îi regăsim pe Kylian Mbappe și Neymar, de la PSG, respectiv Kevin De Bruyne, de la Manchester City.

Cel mai valoros jucător din lume este puștiul Mbappe, evaluat la 200 de milioane de euro. În realitate însă, Neymar a costat-o pe PSG 222 de milioane de euro, în timp ce Mbappe a fost 180 de milioane de euro.

Cumulat, cei 11 jucători au o cotă de piață de 1,24 miliarde de euro.

Cel mai bun 11 din lume la ora actuala
Cel mai bun 11 din lume la ora actuala

Interesant este că Barcelona nu are niciun jucător în acest prim 11, asta deși în echipa catalanilor îi regăsim pe Messi, Dembele sau Luis Suarez. Sunt cinci jucători din La Liga, patru din Premier League și doi din Ligue 1.

Tags: