Fotbal international

Ronaldo vs Messi în finala Cupei Mondiale? Ce șanse dă un supercomputer acestui duel de zile mari

Inteligența artificială a fost implicată din nou în predicțiile legate de Cupa Mondială, iar un supercomputer anticipează că Ronaldo și Messi nu vor prinde finala.
09.12.2022 | 09:51
Ronaldo vs Messi in finala Cupei Mondiale Ce sanse da un supercomputer acestui duel de zile mari
Ronaldo vs Messi a fost duelul care a împărțit lumea suporterilor. Un supercomputer pronostichează însă că, deși posibil, duelul celor doi nu va avea loc în finala mare din Qatar, ci în lupta pentru bronz.
ADVERTISEMENT

Astăzi și mâine sunt programate sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. Au mai rămas 8 echipe în lupta pentru titlul suprem, iar fanii, probabil, și-ar dori să asiste la un duel Ronaldo vs Messi cu trofeul pe masă. Mai ales că pentru ambii ar reprezenta o premieră în prodigioasa carieră. Un supercomputer, care a analizat șansele la un astfel de deznodământ, are însă un  alt verdict.

Când se ceartă Ronaldo și Messi, câștigă Neymar

Cele 4 partide care se vor disputa în faza sferturilor sunt programate două câte două, în zile consecutive, pe fiecare parte de tablou. Mai exact, Croația – Brazilia și Țările de Jos – Argentina, astăzi, respectiv Maroc – Portugalia și Anglia – Franța mâine.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe 13 și 14 decembrie se vor disputa cele două semifinale. Apoi,sâmbătă, pe 17 decembrie, este programată disputa pentru bronz. Iar marea finală se desfășoară o zi mai târziu, pe 18 decembrie, pe Luisail Iconic Stadium.

Până acum, Nostradamus modern, ale cărui predicții le-ați aflat înaintea începerii competiției, este în ”cărți”. Chiar dacă nu am avut o competiție lipsită de surprize.

ADVERTISEMENT

Argentina și Franța sunt în sferturi. Pe trasee diferite, astfel că un duel între Messi și Mbappe, colegi la PSG, este plauzibil. Iar dacă va avea dreptate, atunci reprezentativa europeană ar deveni a treia, după Italia și Brazilia, care-și apără trofeul.

Însă, este limpede, o confruntare Ronaldo vs Messi, și ea posibilă, ar reprezenta șocul dorit de suporteri. Mai ales că aceste două staruri au ”împărțit” deja planeta cu duelul lor, de-a lungul carierei.

ADVERTISEMENT

Doar că, un supercomputer care a analizat pentru un bookmaker modul în care ar urma să meargă lucrurile în continuare, anticipează că deși acesta va avea loc, nu va avea ca miză titlul. Cei doi oprindu-se în semifinale în cursa pentru trofeu.

Fază în care argentinienii ar ceda în fața Braziliei, care va trece de Croația. În timp ce Portugalia ar ceda în fața campioanei în exercițiu, Franța, învingătoare, anterior, contra Angliei.

ADVERTISEMENT

Nici ultimul act nu i-ar da dreptate brazilianului Athos Salome, cel poreclit Nostradamus modern. Căci nu Mbappe & Co s-ar impune. Kylian urmând să se recunoască învins de celălalt coleg din tridentul ofensiv al lui PSG, Neymar.

Un al șaselea titlu pentru Brazilia, și primul în 20 de ani, este și rezultatul dat de analiza Opta. Care oferă procentele pe care le vedeți mai jos.

ADVERTISEMENT