Fotbal international

Ronny Levy, fost antrenor la Steaua și Urziceni, la un pas de națională!

05.05.2018 | 11:48
Ronny Levy fost antrenor la Steaua si Urziceni la un pas de nationala
Ronny Levy alături de Gigi Becali și Mihai stoica în ziua când semna contractul cu Steaua

Ronny Levy este un nume cunoscut în România, tehnicianul israelian având în CV trecute două nume din fotbalul nostru, Unirea Urziceni și Steaua București. Acum, antrenor la echipa cipriotă Anorthosis Famagusta din 26 octombrie 2016, Levy este în fața celei mai mari provocări – și oferte! – din viața sa.

La începutul lui ianuarie 2010 Ronny Levy venea pe banca tehnică a Unirii Urziceni, lăsat liber de Dan petrescu, plecat să antreneze pe bani mai mulți în Rusia, la Kuban Krasnodar. Lua echipa de pe locul 2 (erau 3 formații la egalitate de puncte, 34, CFR Cluj, Unirea și Steaua, despărțite, în această ordine, de golaveraj) și termina sezonul pe locul 2, cu 66 de puncte, cu 3 mai puține decât CFR Cluj și 4 mai multe decât Steaua și SC Vaslui. Pe 21 august părăsea Urziceniul din cauza problemelor financiare care aveau să ducă vicecampioana pe loc retrogradabil în sezonul 2010-2011 și apoi la desființare în iulie 2011.

După un scurt mandat in Israel, la Beitar Jerusalem, a revenit în România ca antrenor la Steaua. A fost prezentat oficial pe 10 iunie 2011, a condus echipa 9 etape, a obținut 4 victorii, a făcut 3 egaluri și a suferit 2 înfrângeri, care situau Steaua pe locul 5, departe de pretențiile patronului Gigi Becali. Și-a dat demisia pe 30 septembrie 2011, după un egal, 1-1, la AEK Larnaca, în Liga Europa. A doua zi era instalat în funcția de antrenor principal la Anorthosis Famagusta. A mai antrenat pe Beitar Ierusalim, Maccabi Netanya, Maccabi Haiffa și din nou Anorthosis Famagusta, unde a semnat pe 26 octombrie 2016 un contract pe un și jumătate, prelungit încă doi ani, cu un salariu lunar de 15.000 de euro.

Ronny Levy, fost antrenor la Steaua și Urziceni, la un pas de națională!

În ciuda condițiilor bune pe care le are la formația cipriotă, Ronny Levy este la un pas să devină selecționerul echipei naționale a Israelului, post „vânat” de mulți antrenori cu nume și CV bogat. Rămasă fără antrenor la echipa națională după ce contractul lui Elisha Levy a expirat la sfârșitul anului trecut, Federația de la Tel Aviv l-a desemnat „interimar” pe Alon Hazan, antrenorul naționalei U19. Acesta a pregătit prima reprezentativă a Israelului pentru meciul amical cu România, câștigat de tricolori cu 2-1 la Netanya, pe 24 martie, prin golurile marcate de Nicușor Stanciu (minutul 64) și George Țucudean (minutul 83), după ce gazdele deschiseseră scorul prin Tomer Hemed în minutul 60. Federația israeliană urmează să numească în această lună un nou antrenor, care să pregătească echipa naționala în Cupa Națiunilor, unde Israel se află într-o grupă cu Albania și Scoția. Conform informațiilor FANATIK.RO, lui Ronny Levy i s-a oferit un salariu anual de 500.000 de euro pentru a deveni selecționer.

„Levy mi-a demonstrat că e un antrenor foarte bun. Eu am spus de la început că Levy e antrenor bun, în viitorul apropiat vreau să spun că e foarte bun, iar mai tărziu că e extraordinar” – Gigi Becali în august 2011

„Marea problemă a Stelei e antrenorul, Ronny Levy nu e de Steaua” – Gigi Becali în septembrie 2011

9 etape a fost Ronny Levy antrenorul Stelei în vara lui 2011, în care a obținut 4 victorii, a făcut 3 egaluri și a suferit 2 înfrângeri

Tags: