Rooney ia în 30 de ore salariul anual al eroului lui WBA

Sorin Dumitrescu   
în Pariuri sportive
30/09/2013, 17:09
Rooney ia în 30 de ore salariul anual al eroului lui WBA
Berahino, nr.38, marchează primul său gol în Premier League în poarta lui United

Saido Berahino, atacantul în vîrstă de 20 de ani al lui West Bromwich Albion, a devenit un punct de interes pentru Arsenal şi Everton, după ce a marcat deja patru goluri în Cupa Ligii, unul chiar în poarta londonezilor lui Arsene Wenger şi în weekendul anterior a participat cu un gol la marea victorie din Premier League de pe Old Trafford, 2-1 cu Manchester United.

4000 de euro pe lună cîştigă în Anglia un şef de raion dintr-un magazin

Jucătorul lui West Bromwich are dacă nu cel mai mic măcar unul dintre cele mai mici salarii din Premier League. Sosit cu părinţii la vîrsta de zece ani în Marea Britanie dintr-un Burundi sfîşiat de războiul civil Saido a mers încă de la această vîrstă, în 2004, la centrul de copii şi juniori al lui WBA. Actualmente a devenit şi internaţional englez under 21, marcînd două goluri la debut, aşa cum a făcut şi la under 17. Salariul său este de 1000 de euro pe săptămână, 4000 de euro pe lună. O sumă pe care în Marea Britanie o cîştigă lunar un responsabil de raion dintr-un magazin.

În comparaţie cu cel mai bine plătit jucător din Premier League, Wayne Rooney, de la învinsa Manchester United, care are un salariu săptămînal de 300.000 de euro lui Berahino i-ar fi necesar o perioadă de cinci ani şi 241 de zile pentru a egala doar venitul pe şapte zile al starului lui United. Cîştigând 4000 de euro lunar e clar că salariul anual al Berahino este de numai 48.000 de euro, o sumă pe care Rooney o are în cont în mai puţin de 30 de ore.

Închide ×