Fotbal intern

PRIZONIER în Ştefan cel Mare! DRAMA lui Rotariu!

Dorin Rotariu nu îşi găseşte forma de anul trecut, iar la Dinamo evoluţiile sale au fost, în ultimul timp, mai mult decît şterse. Din această cauză, moralul fotbalistului este la pămînt,...
22.08.2014 | 11:10
PRIZONIER in Stefan cel Mare DRAMA lui Rotariu

Dorin Rotariu nu îşi găseşte forma de anul trecut, iar la Dinamo evoluţiile sale au fost, în ultimul timp, mai mult decît şterse. Din această cauză, moralul fotbalistului este la pămînt, fapt din cauza căruia unchiul său, Iosif, dar şi tatăl, Ilie, au încercat să-l convingă pe Marian Iancu să renunţe la o bună parte dintre banii pe care ar trebui să-i ia în urma unei vînzări a sa de la Dinamo.

Mediatizarea unui posibil transfer la un club din Occident pare să-l fi copleşit pe Dorin Rotariu, a cărui formă la Dinamo este în continuă scădere, motiv pentru care el a şi fost trimis de Stoican pe bancă. Necazul mijlocaşului este împărtăşit şi de mama sa care îi este mereu alături la Bucureşti. Femeia este dărîmată de problemele pe care fiul ei le are. Conform surselor FANATIK.RO, femeia a avut şi o discuţie cu oficialii din “Ştefan cel Mare”, care la rîndul lor sînt îngrijoraţi că în cazul în care Roti nu-şi revine, valoarea lui se depreciază. “Eu sînt femeie, ce să vă spun? Nu mă pricep la fotbal. Am grijă ca băiatului să nu-i lipsească nimic, îi gătesc, îi mai dau un sfat, altceva ce să spun? Chiar dacă eu stau cu el şi îl văd abătut, nu am ce detalii să vă dau!”, au fost cuvintele aproximative ale femeii.

Iosif şi Ilie Rotariu au mers la Marian Iancu

Această explicaţie pare să-i fi determinat pe şefi să poarte o discuţie şi cu Iosif şi Ilie Rotariu, unchiul, respectiv tatăl mijlocaşului. Se pare că părţile au convenit ca cei doi fraţi să meargă la Marian Iancu pentru a-l convinge pe omul a căror societăţi deţine 50 la sută din drepturile federative ale jucătorului să renunţe la pretenţii, pentru ca Roti să poată pleca mai repede. Chiar dacă nu i-au transmis pe faţă, cei doi au lăsat de înţeles că pe Dorin l-ar ajuta foarte mult dacă Marian Iancu ar accepta o sumă de 200.000 – 300.000 de euro în schimbul unui transfer definitiv, mutare excelentă pentru Ionuţ Negoiţă, care speră astfel ca clubul să obţină un profit frumuşel la revînzare. Discuţia dintre părţi s-a consumat chiar înaintea partidei de la Ploieşti dintre România U21 şi Italia U21, partidă în care fotbalistul a fost titular.

Ilie-Rotariu-cu-Iosif-Rotariu-01

Dinamo vrea să-l sară din schemă pe Marian Iancu

Evident, omul de afaceri nu a dat vreun semn că vrea să renunţe la clauză, fapt determinat de mai mulţi factori. În primul rînd, problemele cu legea pe care le are Marian Iancu în prezent l-au determinat să fie circumspect în ceea ce priveşte modificarea unor clauze din oricare act în care apare semnătura lui. Apoi, el nu este dispus să renunţe la posibilitatea să ia peste un milion de euro din revînzarea lui Rotariu. Cu atît mai puţin cu cît a aflat şi despre faptul că oficialii de la Dinamo şi-au făcut planul prin care el va fi sărit din schemă.

Cum poate pierde Timişoara tot!

Concret, fosta Poli Timişoara, echipa lui Iancu nu mai este înscrisă în nicio competiţie de ani buni şi se află în insolvenţă, dar, în ciuda acestor fapte, clubul a rămas afiliat la FRF. În caz contrar, dacă s-ar hotărî dezafilierea, omul de afaceri ar pierde toate procentele pe care le are pentru mai mulţi fotbalişti precum Curtean, Bărbuţ, Ilie, Popovici, Belu, dar mai ales Rotariu. Problema este că acest termen este foarte aproape, avînd în vedere că Poli Timişoara nu va mai putea fi afiliată şi sezonul viitor, dacă Iancu nu o înscrie în nicio competiţie. Cum este greu de crezut că acest din urmă aspect se va întîmpla, conducătorii din “Ştefan cel Mare” aşteaptă la cotitură ca bănăţenii să fie dezafiliaţi, pentru ca aceştia să nu mai poată încasa niciun leu de pe urma lui Rotariu, dar nici din cei 300.000 de euro pe care Dinamo îi are restanţi la Timişoara după plecarea lui Alexandru Curtean la Botev Plovdiv.

Rotariu şi-a deschis sufletul în faţa lui Moldovan

FANATIK.RO a scris despre situaţia sportivă delicată pe care Dorin Rotariu o traversează la Dinamo. Între timp, aceasta pare să se fi acutizat, motiv pentru care fotbalistul a simţit nevoia să i se destăinuie lui Viorel Moldovan, noul selecţioner al naţionalei U21, care l-a şi convocat pe Roti la prima sa acţiune. Cunoscut drept un tehnician foarte apropiat de jucători şi un excelent psiholog încă de cînd a pregătit Rapid Bucureşti, Moldo l-a ascultat foarte atent pe mijlocaş şi apoi i-a oferit motivaţia necesară să depăşească măcar parţial impasul pe care l-a întîlnit în debutul său de carieră.

moldovan-660x400

“Sînt cu moralul la pămînt, nu ştiu ce să mai fac!”

“Mister, nu ştiu ce să mai fac… Nu-mi mai iese jocul ca anul trecut, iar Flavius nu-mi mai dă încredere, mă ţine mai mult rezervă. Sînt cu moralul la pămînt, simt că trece timpul pe lîngă mine, că devin inutil”, a fost, se pare, în linii mari, confesiunea pe care Rotariu a avut-o în faţa lui Viorel Moldovan, la scurt timp după ce FANATIK.RO a relatat şi episodul petrecut în vestiarul “cîinilor” după partida Dinamo – ASA, scor 1-1. Demoralizat în vestiar şi de faţă cu colegii din cauza situaţiei de la Dinamo, Rotariu a fost îmbărbătat şi de aceştia, iar Moldovan l-a folosit chiar titular împotriva Squadrei Azzura, deşi forma pe care o traversează nu l-ar fi recomandat neapărat pentru această postură.

“A venit puţin abătut, dar i-am explicat că trebuie să-şi schimbe starea”

Contactat de FANATIK.RO, Viorel Moldovan a confirmat faptul că a avut o declaraţie cu Dorin Rotariu, în care i-a explicat acestuia că timpul este de partea lui, dar şi că trebuie să muncească mai mult pentru a reveni la nivelul la care a fost anul trecut. “Dorin este un fotbalist cu calităţi excepţionale, este unul dintre jucătorii de perspectivă ai fotbalului românesc, care poate ajunge sus de tot. A venit puţin abătut, dar eu i-am explicat că în primul rînd trebuie să îşi schimbe dispoziţia la echipa naţională, fiindcă aşa e normal, să fie pozitiv. Eu mă bazez pe el şi vreau să aibă o stare de spirit bună. Apoi i-am spus că sînt convins că trebuie să rămînă mereu concentrat la echipa de club, fiindcă Dinamo are un antrenor foarte bun şi serios, care îi va da, în mod cert, multe şanse să se impună şi să ajungă cel puţin la forma de anul trecut. Veţi vedea că Roti e un fotbalist excelent!”, a declarat Viorel Moldovan pentru FANATIK.RO.

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!