Fotbal intern

Rotaru a renunțat la bani în transferul lui Alex Băluță la Slavia Praga!

23.06.2018 | 16:18
Rotaru a renuntat la bani in transferul lui Alex Baluta la Slavia Praga
ADVERTISEMENT

CS U Craiova a reușit afacerea verii în Liga 1 până la această oră: transferul lui Alex Băluță la Slavia Praga.

Discuțiile au fost încinse, iar FANATIK.RO a aflat culisele plecării căpitanului oltenilor în Cehia.

ADVERTISEMENT

I-au blocat plecarea la FCSB și i-au făcut o promisiune

CS U Craiova a refuzat în repetate rânduri ofertele primite de la Gigi Becali pentru Alex Băluță. Mihai Rotaru nu a dorit să își cedeze vedeta în Liga 1, mai ales la o rivală cum e FCSB, și i-a mărit clauza, care în acel moment era de 3.000.000 de euro. Gigi Becali vorbea despre o sumă dublă, de 6.000.000 de euro, care ulterior s-a dovedit cea reală.

Deși plecarea la FCSB i-ar fi adus mai mulți bani și o expunere mai mare, Băluță a acceptat să rămână la Craiova cu o singură condiție: să fie lăsat să plece în această vară în străinătate, mai ales că era pe lista unor cluburi din Serie A. Oltenii au recunoscut această înțelegere verbală între atacant și patronul Mihai Rotaru.

ADVERTISEMENT

Rotaru a renunțat la bani în transferul lui Alex Băluță la Slavia Praga! Discuții aprinse și rugămintea fotbalistului!

FANATIK.RO a aflat că negocierile pentru transferul lui Alex Băluță la Sparta Praga au fost extrem de încinse. Mihai Rotaru nu dorea să se despartă de internaționalul român pentru o sumă mai mică de 4.000.000 de euro. Mai mult, Craiova era în discuții și cu un club de tradiție din Serie A, dispus să achite suma dorită de olteni.

Doar că italienii se aflau în perioada de tatonări, fără a înainta o propunere concretă. Speriat de posibilitatea de a rata un nou transfer important, mai ales că la CS U nu a primit nici salariul mărit cum i se promisese în iarnă, Băluță a purtat o discuție bărbătească împreună cu Rotaru. Fotbalistul l-a rugat pe patron să nu îi blocheze plecarea, fiind importantă pentru cariera sa, argumentând că este vârsta potrivită pentru a-și încerca norocul în străinătate.

ADVERTISEMENT

Deși a fost nevoit să renunțe la bani, Rotaru și-a dat acordul ca Băluță să semneze cu Praga, mai ales că jucătorul are promis un salariu de 400.000 de euro pe sezon, mai mult decât triplu față de cât încasa în Bănie. Astfel, patronul Craiovei și-a respectat promisiunea făcută căpitanului său.

A făcut vizita medicală și a primit tricoul cu numărul 20

Internaționalul român a fost primit cu brațele deschise la Slavia Praga. Suma mare plătită de echipa din capitala Cehiei, cea mai mare din istoria clubului, i-a determinat pe toți cei care au intrat în contact cu fostul mijlocaș al Craiovei să se poarte într-un mod ireproșabil. Băluță, care a ajuns la Praga alături de omul care a perfectat transferul, impresarul Dragoș Boboc, de la firma Magico Sports, fost așteptat la aeroport de o mașină din partea Slaviei.

ADVERTISEMENT

Apoi, a făcut vizita medicală, unde unul dintre cei mai experimentați medici l-a luat în primire pe micuțul fotbalist român. Testele au fost trecute cu brio de Băluță, iar cei de la Slavia au fost încântați de parametrii internaționalului nostru.

S-a trecut la semnarea contractului, care s-a întâmplat sub privirile a câtorva zeci de jurnaliști cehi, care au participat și la prezentarea oficială a fostului jucător al Craiovei. Băluță a primit tricoul cu numărul 20 și a oferit primele declarații din postură de fotbalist al Slaviei Praga.

3 milioane de euro a primit CS U Craiova pentru transferul lui Alex Băluță la Slavia Praga

ADVERTISEMENT