News

Rotativa la guvernare va avea loc în altă zi decât 25 mai. Marcel Ciolacu: ”Nu trebuie făcută de Înălțare”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, este de acord cu premierul Nicolae Ciucă asupra faptului că rotativa guvernamentală nu trebuie făcută pe 25 mai, de Înălțarea Domnului.
07.03.2023 | 08:13
Rotativa la guvernare va avea loc in alta zi decat 25 mai Marcel Ciolacu Nu trebuie facuta de Inaltare
Marcel Ciolacu dă asigurări că va deveni premier, dar nu pe 25 mai: ”Nu trebuie făcută rotația de Înălțare”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, este convins de faptul că rotativa guvernamentală va avea loc în acest an. El a precizat că premierul Nicolae Ciucă va demisiona din funcţie ”la timpul convenit”.

Marcel Ciolacu dă asigurări că va deveni premier, dar nu pe 25 mai: ”Nu trebuie făcută rotația de Înălțare”

Această schimbare de ștafetă la Palatul Victoria nu avea însă loc pe 25 mai. Marcel Ciolacu s-a arătat ”total de acord” cu poziția lui Nicolae Ciucă asupra faptului că rotația guvernamentală nu trebuie făcută pe 25 mai 2023.

ADVERTISEMENT

Aceasta este data la care România va sărbători Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, o zi care trebuie respectată ”la adevărata sa valoare”, crede președintele PSD. Pe de altă parte, șeful social-democraților subliniază că rotația va avea loc, iar Nicolae Ciucă ”își va da demisia la timpul convenit”.

”Să am temeri că domnul Nicolae Ciucă nu își va da demisia este exclus. Să știți că sunt total de acord cu domnul prim-ministru. Nu trebuie făcută în Ziua de Înălțare (n.r. rotativa). Dânsul este militar, eu sunt copil de militar și cred că trebuie respectată ziua de 25 la adevărata sa valoare.

ADVERTISEMENT

Nu îmi place să rămânem într-un cerc, așa, îngust și strict. Suntem doi politicieni, rotația va avea loc, domnul prim-ministru își va da demisia la timpul convenit, în primul rând, de către mine și domnia sa, și acest lucru se va întâmpla. Avem pașii și avem absolut tot deja stabilit cum se va proceda”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la România TV.

Marcel Ciolacu, convins că preşedintele Iohannis nu se va opune ca PSD să preia mandatul de premier

Cu câteva săptămâni în urmă, Klaus Iohannis s-a ferit să spună direct că îl va nominaliza pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier. Cu toate acestea, liderul PSD crede cu tărie că preşedintele este suficient de responsabil pentru a nu se opune ca PSD-ul să preia mandatul de premier.

ADVERTISEMENT

”Eu vă spun că lucrurile vor fi mai normale și mai simple decât ne imaginăm acum. Important e să avem programul de guvernare finalizat. Se pleacă ca bază de la cel actual, dar vom vrea sa venim cu lucruri noi, mai exista și alte priorități decât erau acum un an și jumătate. Vom ieși în fata presei și vom spune programul de guvernare și componenta Guvernului.

Președintele a spus că cel mai important pentru România acum este stabilitatea. Domnul Iohannis a numit până acum 9 premieri, deci cred că a venit timpul ca, după 30 de ani, să arate și oamenii politici că suntem responsabili și ne ținem de ce am convenit politic”, a mai spus Marcel Ciolacu la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună, premierul României în funcție, Nicolae Ciucă, a lăsat să se înțeleagă că rotativa ar putea avea loc în altă zi decât 25 mai. ”Am avut un acord politic, acord politic de care ne-am ţinut aşa cum ne-am angajat de la început, tot la fel se va petrece şi în momentul în care urmează să se întâmple schimbarea.

Schimbarea se va produce. Toată lumea vorbeşte de 25 mai. De 25 mai e şi ziua Înălţării, este şi Ziua Eroilor. Nu trebuie să rămânem… ca o astfel de zi să fie acoperită de un eveniment politic”, a declarat Nicolae Ciucă, pe 24 februarie.

ADVERTISEMENT