News

Rovana Plumb și-a achitat datoriile, înainte de ședința de urgență din Parlamentul European! A plătit 800.000 de lei în câteva zile

30.09.2019 | 11:32
Rovana Plumb sia achitat datoriile inainte de sedinta de urgenta din Parlamentul European A platit 800000 de lei in cateva zile

Rovana Plumb anunță că și-a rezolvat problemele de integritate pe care i le-a imputat comisia JUDI și din cauza cărora nu a putut fi numită în funcția de comisar european pentru Transporturi. Astfel, fostul ministru al Mediului susține că a reușit să își plătească datoria de 800.000 de lei care nu apărea în declarația de avere prezentată Parlamentului European.

Rovana Plumb și-a achitat datoria care o ținea departe de funcția de comisar european pentru Transporturi

Declarația a fost oferită de Rovana Plumb prin intermediul unui comunicat de presă: „I-am oferit creditoarei (persoană fizică) două apartamente pe care le dețin în România, care au fost trecute în declarația de avere, și pe care aceasta le-a acceptat ca o rambursare imediată, integrală și finală a împrumutului pe care mi l-a acordat. Prin urmare, datoria care a generat îngrijorările voastre nu mai există”, a scris Rovana Plumb.

În declarația de avere a fostului ministru, Plumb are patru locuințe: una în Ilfov, una în Comarnic și două în București. Nu se știe deocamdată care dintre aceste apartamente au fost vândute de Rovana Plumb pentru a-și stinge datoriile.

Rovana Plumb a achitat datoriile de 800.000 de lei în câteva zile, înainte de ședința de urgență din cadrul Parlamentului European
Rovana Plumb a achitat datoriile de 800.000 de lei în câteva zile, înainte de ședința de urgență din cadrul Parlamentului European *foto: hepta.ro

Comisia pentru Afaceri Juridice, ședință extraordinară în cazul lui Plumb și a lui Trocsanyi

La solicitarea președintelui Parlamentului European, David Sassoli, comisia JURI a fost solicitată să intre într-o ședință extraordinară pentru a lămuri definitiv situația Rovanei Plumb, dar și a europarlamentarului maghiar Laszlo Trocsanyi, propus pentru postul de comisar pentru extindere și politică de vecinătate.

Europarlamentarul PPE Siegfried Mureșan explică decizia lui Sassoli: „Este o premieră în istoria UE, e fără precedent, iar Sassoli a vrut să se asigure că decizia pe care o ia se bazează pe un verdict clar al eurodeputaților juriști. Mai ales că în scrisoarea Comisiei JURI către Sassoli de joi era prezentă sintagma la acest moment, iar președintele Parlamentului a vrut să fie clară poziția JURI”, a declarat Mureșan, pentru G4Media.ro.

Așadar, luni am putea afla dacă Rovana Plumb va fi acceptată în funcția de comisar pentru Transporturi sau va fi în continuare refuzată de Comisia JURI.