News

Rovana Plumb, susținere totală din partea delegației PSD la Bruxelles!

29.09.2019 | 13:40
Rovana Plumb sustinere totala din partea delegatiei PSD la Bruxelles

Rovana Plumb are parte de susținere totală din partea delegației PSD la Bruxelles! Eurodeputaţii români din Grupul S&D al Parlamentului European au transmis că susţin cu fermitate candidatul desemnat al României pentru funcţia de comisar european pentru transporturi. „Europarlamentarii români, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, o susţin cu fermitate pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al României pentru funcţia de comisar european pentru transporturi.

Rovana Plumb, susținere totală din partea delegației PSD la Bruxelles!

Eurodeputaţii din Delegaţia Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situaţie fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale”, potrivit unui comunicat de presă al PSD. De altfel, Comisia JURI ar trebui, conform procedurii PE, să ofere o serie de recomandări, în şedinţa de luni, care să ajute candidatul să rezolve posibile neclarităţi.

„Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a invitat pe membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice din PE să ofere soluţii la ceea ce domniile lor consideră că ar fi “neclarităţi” în acest caz, pentru ca procesul de validare al Rovanei Plumb să depăşească faza preliminară. Conform Regulamenteului de Procedură al Parlamentului European – art. 2. paragraf c – Comisia Juridică ar fi trebuit să ofere o serie de recomandări care să ajute candidatul să rezolve eventualele neclarităţi”, mai transmis eurodeputaţii PSD.

Rovana Plumb, susținere totală din partea delegației PSD la Bruxelles! Rovana Plumb
Rovana Plumb este susținută de colegii ei. Sursa foto – facebook

Ce se poate întâmpla cu Rovana Plumb

Trebuie să știți că Rovanei Plumb i s-ar putea cere să renunţe la bunurile sau acţiunile care ar putea duce la conflict de interese. Mai mult de atât, în ultimă instanţă Comisia JURI ar putea sugera chiar să schimbe portofoliul alocat României. „Recomandările pot merge până la a i se indica respectivului candidat să renunţe la bunurile sau acţiunile care ar crea posibile conflicte de interese sau să găsească soluţii financiare pentru a stinge un posibil conflict.

În ultimă instanţă, Comisia JURI poate să sugereze chiar schimbarea portofoliului. Niciunul dintre aceşti paşi nu s-a parcurs până în acest moment. În consecinţă, şedinta de luni a Comisiei poate aduce toate lămuririle necesare în cazul comisarilor desemnaţi din partea României şi Ungariei”, conchide documentul de presă.