Life

Roxana Blenche de la Chefi la cuțite și-a dezvăluit propria rețetă de tocăniță tradițională

Roxana Blenche de la Chefi la cuțite și-a dezvăluit propria rețetă de tocăniță tradițională, iar noi v-o prezentăm în rândurile de mai jos.
07.07.2021 | 12:42
Roxana Blenche de la Chefi la cutite sia dezvaluit propria reteta de tocanita traditionala
Roxana Blenche de la Chefi la cuțite a preparat o tocăniță tradițională pe Youtube
ADVERTISEMENT

Roxana Blenche, finalistă la Chefi la cuțite (ediția din 2020) are un canal de Youtube unde postează des tehnici de gătit și rețete delicioase.

Fosta concurentă care a făcut parte din echipa lui Florin Dumitrescu în sezonul de anul trecut a dezvăluit secretele tocăniței tradiționale. Potrivit rețetei sale, aceasta poate fi gata în doar… 20 de minute! Iată cum!

ADVERTISEMENT

Pentru tocănița tradițională a la Maramureș ai nevoie de 500 de grame de fleică de porc, 200 de grame de ceapă albă, 2 grame de boia dulce, 2 grame de boia afumată, 2 grame de sare și 2 grame de piper.

Rețeta de tocăniță tradițională de la Roxana Blenche, fostă concurentă de la Chefi la cuțite

De asemenea, îți mai trebuie 3 căței de usturoi, foi de dafin, 60 de grame de orez, 25 de grame mix de ciuperci uscate, 50 grame de gulie și 50 de mililitri de ulei de floarea soarelui presat la rece.

ADVERTISEMENT

Pune ciupercile uscate la rehidratat în apă. Roxana a folosit hribi, gălbiori și trâmbița piticului. Curăță ceapa albă, iar apoi ocupă-te de gulie. Ia baza și curăț-o, exact la fel cum procedezi cu țelina. Se curăță apoi și usturoiul.

Ceapa se taie în cuburi cât mai mari. Zdrobește apoi uturoiul. Adaugă ceapa și usturoiul în tigaia încinsă cu ulei. Atenție foarte mare la usturoi! Acesta nu trebuie să se ardă pentru că va da un gust amar mâncării.

ADVERTISEMENT

Orezul se prepară cu gulia și ciupercile

După ce usturoiul și ceapa s-au călit, adaugă carnea de porc. Pune apoi boiaua afumată și bouaiua dulce. Urmează sarea și foile de dafin. Adaugă apa și lasă totul la fiert.

Între timp, te poți apuca de pilaful de orez cu ciuperci de pădure. Pentru asta vei folosi gulia. Taie gulia în cubulețe mici. Călește gulia pe foc și adaugă orezul și ciupercile uscate. Adaugă sare și piper în funcție de gust.

ADVERTISEMENT

Pune apă deasupra orezului. După ce orezul și tocănița sunt gata, urmează cea mai simplă parte a acestei rețete. Aici îți poți pune la contribuție imaginația pentru a aranja în farfurie tocănița așa cum dorești.

Roxana a pus mai întâi orezul, apoi tocănița de carne de porc. Deasupra se adaugă microplante și piper proaspăt măcinat. După cum se poate vedea, rețeta este ușor de preparat și nu necesită foarte mult timp. Nu rămâne altceva de făcut decât să-ți urăm poftă bună!

 

ADVERTISEMENT