Fotbal international

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța, atac subtil la Bundesliga: „Pentru mine n-au contat banii”

18.05.2020 | 21:07
Roxana Maracineanu ministrul Sportului din Franta atac subtil la Bundesliga Pentru mine nau contat banii
ADVERTISEMENT

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța, a lansat un atac subtil pentru Bundesliga, vorbind despre întreruperea definitivă a sezonului din Ligue 1.

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța, atac subtil la Bundesliga

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța, a vorbit despre măsura pe care a luat-o și anume de a anula sezonul din Ligue 1, explicând motivul care a determinat-o să ia o astfel de măsură, atacând subtil situația din Germania, unde Bundesliga a revenit:

ADVERTISEMENT

„Fiecare țară a fost afectată diferit și fiecare trebuie să își asume o decizie în acest sens.

Pentru mine au primat aspectele privind sănătătatea și siguranța psihică a oamenilor, nu cele economice, așa cum s-a întâmplat în alte țări”.

ADVERTISEMENT

PSG a fost declarată campioană, dar au existat tensiuni

 PSG a fost desemnată campioana ediției 2019-2020 din Ligue 1, deși competiția a fost înghețată. În afara parizienilor, vor mai merge în Champions League Marseille și Rennes, iar în Europa League vor fi prezente Lille, Reims și Nice. Cu acest titlu, PSG o egalează la număr de campionate câștigate pe Marseille: 9.

Oficialii forurilor din „Hexagon” au considerat că situația actuală nu va permite reluarea competițiilor cel puțin până în luna august, când intenționează să înceapă sezonul 2020 – 2021 al primelor două ligi.

ADVERTISEMENT

În privința retrogradării, Amiens și Toulouse vor lua drumul eșalonului secund, iar din a doua divizie au promovat Lorient și Lens.

Jean-Michel Aulas, președintele celor de la Olympique Lyon, s-a revoltat după ce PSG a fost desemnată campioană în Franța: „Am luat act de anunțul precipitat, deși ministrul sporturilor, Roxana Mărăcineanu, specificase în prealabil posibilitatea de a reîncepe în august, dacă vor exista premisele sanitare.”.

ADVERTISEMENT

„Ne rezervăm dreptul de a solicita daune-interese, în condițiile în care ni s-a furat șansa de a ne decide viitorul pe teren, prejudiciile suferite ridicându-se la zeci de milioane de euro”, a mai spus Jean-Michel Aulas.

ADVERTISEMENT