Sporturi

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului în Franța, declarații de ultim moment: „Până la apariția unui vaccin sportul nu va fi ca înainte în Franța”

26.05.2020 | 11:23
Roxana Maracineanu ministrul Sportului in Franta declaratii de ultim moment Pana la aparitia unui vaccin sportul nu va fi ca inainte in Franta
ADVERTISEMENT

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului in Franța, a făcut recent declarații privind modul în care va evolua sportul în această țară după pandemia de coronavirus.

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului în Franța, declarații despre modul în care va evolua sportul

Românca ajunsă în această înaltă funcție într-una dintre țările cele mai puternice din cadrul Uniunii Europene, spune că până la apariția unui vaccin pentru coronavirus nimic nu va mai fi ca înainte în sportul francez.

ADVERTISEMENT

Ea anunță realuarea competițiilor naționale începând cu luna august, dar acestea se vor desfășura pe baza unor reguli noi, care să păstreze protecție atât pentru sportivi, cât și pentru eventualii spectatori.

Ce a spus Mărăcineanu despre accesul spectatorilor pe stadioane

Într-un interviu acordat postului național de televiziune din Franța Roxana Mărăcineanu a declarat că până la apariția vaccinului sportul și în special fotbalul nu vor putea reveni la regulile de dinainte.

ADVERTISEMENT

“Până la apariția unui vaccin sportul nu va fi ca înainte în Franța. Lucrăm pentru ca sportul să revină în luna septembrie, iar campionatul de fotbal în august. Facem tot posibilul să configurăm stadioanele pentru a primi un număr de spectatori”, a declarat Roxana Mărăcineanu.

Ligue 1 nu a mai fost reluată

Se știe că Ligue 1 își va începe noul sezon pe 22 august. Franța este printre puținele țări din Europa, alături de Olanda, Belgia, Scoția, Gibraltar și Luxemburg unde autoritățile în colaborare cu federațiile naționale au decis înghețarea campionatelor de fotbal la stadiul la care se aflau acestea înainte de izbucnirea pandemiei.

ADVERTISEMENT

Totuși s-a luat în final hotărârea de a se atribui titlul de campioană echipei aflată pe locul 1, PSG și de a se stabili reprezentantele în Champions League și în Europa League, precum și cele două formații retrogradate.

Antrenamente cu grupuri de maxim 10 persoane

În privința desfășurării antrenamentelor vor fi permise grupuri de maxim 10 persoane, regulă valabilă pentru toate sporturile de echipă.

ADVERTISEMENT

În urma sondajului făcut printre francezi referitor las măsurile luate în timpul pandemiei de către reprezentanții guvernului peste 60 la sută dintre francezi s-au declarat nemulțumiți de deciziile dnei Mărăcineanu, iar criticile din partea unor președinți din Ligue 1 au fost cât se poate de dure, aceștia considerând că federația și Liga Profesionisă au decis înghețarea campionatului în urma indicațiilor primite de la ministrul Sportului.

Cine este Roxana Mărăcineanu

Roxana Mărăcineanu sau Maracineanu (născută pe 7 mai 1975, la București ) este o româncă naturalizată în Franța, fostă înotătoare la proba spate.  A emigrat în Franța în 1984. Pe 4 septembrie 2018 a fost numită ministru al Sporturilor în Guvernul Édouard Philippe (II), în locul Laurei Flessel, dublă campioană olimpică la scrimă (1996).

Românca cu dublă cetățenie româno-franceză a devenit în 1998, prima campioană mondială la înot din istoria Franței, obținând aurul la proba de 200 m spate, în cadrul întrecerilor de la Perth. Roxana Mărăcineanu a obținut medalia de argint și la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000, iar cariera sportivă și-a încheiat-o în 2004.

ADVERTISEMENT