Sporturi

Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului în Franţa, ia măsuri controversate şi naţionaliste! ? Vrea ca antrenorii francezi să renunţe să pregătească străinii!

21.11.2019 | 11:35
Roxana Maracineanu Ministrul Sportului in Franta ia masuri controversate si nationaliste  Vrea ca antrenorii francezi sa renunte sa pregateasca strainii
ADVERTISEMENT

Roxana Mărăcineanu, fosta înotătoare de origine română ajunsă Ministru al Sportului în Franţa, a reuşit să enerveze o mulţime de antrenori cu ultima sa iniţiativă. Fosta sportivă vrea că antrenorii francezi să nu mai poată antrena atleţii străini! Lumea sportului din Hexagon a explodat la auzul veştii. 

Roxana Mărăcineanu, contestată în Franţa după ce vrea să le interzică antrenorilor francezi să pregătească atleţi străini!

Mondialele de atletism de la Doha, din Qatar, au făcut-o pe Mărăcineanu să se gândească la decizie. Atleţii francezi au pierdut extrem de multe medalii, fiind depăşiţi chiar de sportivi cu antrenor din Hexagon, numărul de medalii câştigate de tehicienii francezi fiind considerabil mai mare decât cel luat de sportivii care reprezintă această ţară! Iar acum Mărăcineanu vrea să pună capăt acestei stări de fapt şi a pregătit o iniţativă legală care să le interzică antrenorilor francezi să-i mai pregătească pe atleţii străini în an olimpic. E clar însă că asta înseamnă o renunţare totală, pentru că niciun sportiv nu ar putea să accepte ca tehnicianul pe care îl alege să îl pregătească doar o parte din anii care îndeplinesc un ciclu olimpic.

ADVERTISEMENT

Dincolo de faptul că măsura e din cale afară de “naţionalistă” şi urmează să fie contestată în instanţă, lumea sportului din Franţa e consternată de faptul că este luată de o româncă prin naştere! Roxana e născută la Bucureşti în 1975 şi a emigrat în Franţa cu părinţii pe vremea când avea 9 ani. “Măsura e complet deplasată şi pare desprinsă din Germania nazistă sau din România comunistă, nu din Franţa anului 2019. Nici nu-mi vine să cred că aşa ceva se poate întâmpla”, spune Teddy Tamgho, unul dintre antrenorii vizaţi, în L’equipe. Şi comentariile

Mărăcineanu e prima campioană mondială la înot din istoria Franţei, câştigând acest titlu în 1998. Are în palmares şi o medalie de argint la Olimpiadă.

ADVERTISEMENT
Tags: