Fotbal international

Roxana Mărăcineanu s-a implicat în scandalul de la PSG – Bașakșehir: ”Un rasism ordinar”

09.12.2020 | 08:53
Roxana Maracineanu sa implicat in scandalul de la PSG  Basaksehir Un rasism ordinar
ADVERTISEMENT

Ministrul delegat al Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a luat atitudine după meciul PSG – Bașakșehir, întrerupt în minutul 14 după ce Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă  a folosit cuvântul ”negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul, iar FANATIK v-a prezentat dialogul de la care a pornit totul.

ADVERTISEMENT

Partida întreuptă marți seară  se va juca miercuri și va fi condusă de o altă brigadă de arbitri, avându-l la centru pe olandezul Danny Makkelie.

Scandalul de la PSG – Bașakșehir au înfuriat-o pe Roxana Mărăcineanu

Roxana Mărăcineanu este o fostă înotătoare cu cetățenie română și franceză, care a emigrat în Franţa în 1984, și care a fost numită de președintele Emmanuel Macron în funcția de ministru al Sportului în septembrie 2018.

ADVERTISEMENT

”În această seară, sportivii au luat o decizie istorică în fața unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă. O expresie a unui rasism ordinar. Așteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolismul puternic al gestului lor și solidaritatea lor”, a scris Roxana Mărăcineanu pe contul de Twitter, după scandalul de la PSG – Bașakșehir.

La rândul său, clubul Paris Saint-Germain a dat un comunicat pe site-ul oficial în care condamnă cu fermitate orice formă de rasism: ”Orice formă de rasism contravine valorilor pe care le au clubul, preşedintele, staful şi jucătorii săi.

ADVERTISEMENT

De peste 15 ani, PSG a făcut din lupta împotriva oricărei forme de discriminare un război permanent. Clubul este în prezent  implicat în lupta împotriva oricărei forme de violenţe şi discriminare”.

FRF a reacționat imediat după scandalul cu Sebastian Colțescu de la meciul PSG – Bașakșehir, din ultima etapă a Champions League, în care arbitrul român este acuzat de rasism și a anunțat că va lua măsuri în funcție de raportul UEFA.

ADVERTISEMENT

Internetul a explodat după scandalul de rasism provocat de Sebastian Colţescu la meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, iar unele dintre reacţii au fost cât se poate de creative şi de haioase.

ADVERTISEMENT