Life

Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. România, a treia ratare consecutivă

Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. Artista a reprezentat România cu piesa „Amnesia”, interpretată pe scena din Rotterdam.
19.05.2021 | 08:37
Roxen nu sa calificat in finala Eurovision 2021 Romania a treia ratare consecutiva
Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. România, a treia ratare consecutivă. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Reprezentanta României la Eurovision, Roxen, a cântat în prima semifinală a concursului european, însă nu a reușit să se califice în finală.

Seara trecută a început a 65-a ediție Eurovision Song Contest, care se desfășoară la Rotterdam, Olanda. Din cauza pandemiei, ediția din acest an are un public restrâns.

ADVERTISEMENT

Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. România, a treia ratare consecutivă

Artista a interpretat melodia „Amnesia”, intrată în concurs cu numărul 13. Este al treilea an consecutiv în care România nu a reușit să ajungă mai departe de semifinale.

Eșecul tinerei artiste a fost pus pe seama „lipsei de experiență”, a declarat Liana Stanciu, şefa Delegaţiei României la Eurovision, după ce a avut loc prima semifinală, potrivit hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

„Într-o cameră plânge Roxen, în alta suntem noi. Cred că ne întoarcem acasă”, a mai spus Liana Stanciu la TVR.

La doar 21 de ani, Roxen are un timbru vocal aparte, însă performanța de aseară nu a ajutat-o să meargă mai departe în competiție.

ADVERTISEMENT

Melodia „Amnesia” este compusă de Adelina Stîngă și Victor Bouroșu.

Fanii din 18 țări au putut vota România de până la 20 de ori folosind același număr de telefon. Finaliștii au fost aleși în urma votului publicului, prin telefon, SMS sau aplicația online, dar și a juriilor de specialitate din țările participante.

Sala de spectacole Ahoy Arena a primit 3.500 de spectatori, ceea ce înseamnă doar 20% din capacitatea spațiului, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

ADVERTISEMENT

Țările finaliste din acest an la Eurovision sunt Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia şi Ucraina. A doua semifinală va avea loc joi, iar finala sâmbătă.

Cele mai bune performanțe ale României la Eurovision au fost cu mulți ani în urmă, atunci când țara noastră s-a clasat pe locul trei (Kiev, 2005, Luminița Anghel & Sistem; Oslo, 2010, Paula Seling & Ovi).

În 2006, Mihai Trăistariu s-a clasat pe locul al patrulea la finala din Atena. În 2017, când România a reușit să se claseze în finală, piesa „Yodle It”, interpretată de Ilinca şi Alex Florea, a ajuns pe locul al șaptelea, cu 282 de puncte, cel mai bun punctaj obținut de o piesă românească.

România, a treia finală ratată la Eurovision

România a ratat calificarea în finală pentru a treia oară consecutiv. În 2018, trupa The Humans a reprezentat țara noastră cu piesa „Goodbye”, bine cotată la casele de pariuri.

Pentru prima dată în 14 ani, România nu a reușit să eargă mai departe. În anul următor, Ester Peony a interpretat piesa „On a Sunday” la Tel Aviv, însă nici de această dată nu s-a calificat în marea finală.

În 2020, concursul a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19, așa cum s-a întâmplat și în cazul altor evenimente.

Anul acesta, delegația fost nevoită să stea în carantină la hotel, astfel că România nu a putut participa la ceremonia de deschidere Eurovision, care a avut loc duminică seară.

Acest lucru s-a întâmplat întrucât au fost depistate câteva cazuri de coronavirus în rândul altor delegații cazate la hotelul respectiv.

Cine este Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021

Larisa Roxana Giurgiu, pe numele real, este din Cluj și s-a lansat în muzică în 2019 cu piesa „You Don’t Love Me”, împreună cu Sickotoy. Au urmat și alte piese de succes, cum ar fi „Ce-ți cântă dragostea” sau „Spune-mi”.

La doar 21 de ani, Roxen este printre cele mai apreciate cântărețe din România, având un timbru vocal deosebit. Genurile ei muzicale reprezentative sunt deep house și pop.

Roxen ar fi trebuit să reprezinte România la Eurovision anul trecut, însă concursul nu a mai avut loc din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT