Fotbal international

Roy Keane, scandal uriaș în cantonamentul Irlandei! Un jucător refuză naționala din cauza lui

11.09.2018 | 11:50
Roy Keane scandal urias in cantonamentul Irlandei Un jucator refuza nationala din cauza lui

A fost un scandal uriaș în cantonamentul echipei naționale a Irlandei. Roy Keane, asistentul selecționerului s-a certat ca la ușa cortului cu Harry Arter și Jonathan Walters pe care i-a făcut în toate felurile! Mai mult de atât, Arter a anunțat că atât timp cât Keane se va mai afla în staff-ul echipei el nu se va mai prezenta la națională.

Un jucător a făcut public scandalul care a avut loc în luna iunie. Stephen Ward  de la Burnley este cel care a dezvăluit ce s-a petrecut la hotel, după ce Harry Arter de la Cardiff City și Jonathan Walters de la Ipswich Town nu s-au antrenat o dată, urmând sfatul doctorului.

Roy Keane, scandal uriaș în cantonamentul Irlandei! Keane cu barbă zâmbitor
A fost un scandal uriaș în cantonamentul echipei naționale a Irlandei. Roy Keane, asistentul selecționerului s-a certat ca la ușa cortului cu Harry Arter și Jonathan Walters pe care i-a făcut în toate felurile!

Roy Keane, scandal uriaș în cantonamentul Irlandei!

Totul a început după ce Roy Keane, asistentul selecționerului Martin O’Neill, le-a reproșat celor doi fotbaliști că simulează accidentări. Fostul căpitan al englezilor de la Manchester United era mai mult decât furios, povesteşte Ward, care mai spune că acesta urla la ei şi îi insulta. Onanistule! Ești zero ca fotbalist. Dacă aș fi decis eu, nu te-aș fi luat niciodată la națională, i-a strigat lui Arter. Apoi, l-a atacat la fel de agresiv pe Walters. Dacă Arter a preferat să tacă, Walters l-a înfruntat și puțin a lipsit ca cei doi să se ia la bătaie.

Roy Keane nu e la primul scandal de acest gen și nu este o premieră când jignește în acest fel. Presa din Irlanda și-a amintit că, în 2002, acesta a părăsit naționala chiar înaintea Mondialului, susținând că Mick McCarthy, selecționerul de la acea vreme, l-a acuzat că inventează leziuni pentru a nu juca în amicalele mai puțin importante. Culmea, chiar înainte să plece, Keane l-a jignit pe McCarthy în același fel: Mick, ești un mincinos! Ești un onanist nenorocit. Ai fost o nulitate ca jucător, așa ești și ca antrenor. Poți să-ți bagi Mondialul în fund!

Roy Keane, scandal uriaș în cantonamentul Irlandei! Keane în echipamentul lui United
A fost un scandal uriaș în cantonamentul echipei naționale a Irlandei. Roy Keane, asistentul selecționerului s-a certat ca la ușa cortului cu Harry Arter și Jonathan Walters pe care i-a făcut în toate felurile!

Discuții aprinse generate de Roy Keane la naționala
Irlandei

Din păcate pentru selecționerul Irlandei, scandalul în care a fost implicat Roy Keane a făcut ca Arter, care a repetat de mai multe ori în trecut cât de mult l-a admirat pe Roy ca jucător, să-l anunțe pe Martin O’Neill că, atât timp cât acesta va fi la lot, el nu va mai veni la națională. Mai mult de atât, un alt nume mare al fotbalului irlandez, Liam Brady, i-a cerut demisia lui Roy Keane!

“Keane l-a făcut în toate felurile pe Arter. Nu era prima oară când se ciocneau. Nimeni nu a fost surprins când a auzit că Arter nu mai vrea să audă de națională” a spus un martor al incidentului, în timp ce Harry Arter desclara în 2017 despre Roy Keane că “fiecare jucător de la națională încearcă să-l impresioneze pe Roy Keane pentru a-i câștiga respectul. A fost unul dintre cei mai buni mijlocași ai generației sale”

Nu mai puțin de 67 de selecții a avut de-a lungul timpului Roy Keane pentru echipa națională a Irlandei, acesta fiind, de altfel, un adevărat erou local. De nouă ori a și reușit să marcheze fostul căpitan al celor de la Manchester United pentru irlandezi. Ultima echipă pentru care a evoluat în carieră Keane a fost gruparea din Scoția, Celtic Glasgow.

33 de goluri a marcat Roy Keane pentru Manchester United