Life

rtk, cea mai mare asociație de agenții germane de turism, a venit în România: ”Turismul se va reinventa la cele mai înalte standarde pentru români”

Radu Colfescu, una dintre cele mai importante figuri din turismul românesc, a adus în România cea mai mare asociație de agenții de turism din Germania, rtk.
09.05.2024 | 13:00
rtk cea mai mare asociatie de agentii germane de turism a venit in Romania Turismul se va reinventa la cele mai inalte standarde pentru romani
Radu Colfescu, una dintre cele mai importante figuri din turismul românesc, a adus în România cea mai mare agenție de turism din Germania, rtk / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cea mai mare agenție germană de turism, rtk, a ajuns și în România. Radu Colfescu, Managing Partner rtk România, un profesionist cu peste 25 de ani de experiență în domeniu, ne-a dezvăluit că apariția companiei este o piatră de hotar pentru turiștii din România care vor să viziteze lumea.

Cea mai mare asociație germană de turism e și în România

Grupul german de turism, rtk, s-a lansat și în România. Adus de Radu Colfescu, în prima fază, rtk România se va concentra pe vânzările B2B (business to business). ”Estimăm că vom avea în jur de 200 de agenții de turism afiliate”, spune Radu Colfescu, referindu-se la perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, ne-a explicat el, apariția agenției germane de turism propune un alt model de afaceri. Mai exact, unul în care apariția lor nu va concura alte agenții de turism. Dimpotrivă, le va ajuta să se dezvolte pe termen lung și le va oferi si know-how-ul necesar.

„Consider că fiecare agenție afiliată la rtk România se va putea dezvolta independent, beneficiind de tot suportul și de experiența noastră în relația cu furnizorii internaționali din portofoliu.

ADVERTISEMENT

rtk va fi un jucător important pe segmentul de outgoing, punând la dispoziția agențiilor afiliate din România o gamă largă de servicii turistice la prețuri competitive.

Alte obiective pentru viitor ar putea include înființarea unui model de distribuție tip “franciză” sau activități proprii de tour-operator”, spune Radu Colfescu, Managing Partner rtk România. Mai mult, a explicat el, vor fi mai multe segmente de dezvoltare.

ADVERTISEMENT

”Vorbim și de un cal-center care va funcționa 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Vorbim și de digitalizare. Iar toate acestea se vor dezvolta în interesul clienților.

Adică, mai clar, vor fi condiții mai bune pentru turiștii români care apelează la agențiile afiliate rtk România. O spun răspicat: turismul se va reinventa la cele mai înalte standarde pentru români. Desigur, curând vom fi și membri ai ANAT România”, explică Radu Colfescu.

ADVERTISEMENT

”rtk Romania va avea rol de organizație neutră pentru agențiile de turism afiliate”

Thomas Boesl, directorul rtk, a explicat, pe larg, care este scopul agenției în momentul în care a sosit în România. Și, dezvăluie el, agenția pe care o conduce și care are o cifră de afaceri de 2, 3 miliarde de euro pe an poate ajuta inclusiv la dezvoltarea turismului din România.

”Grupul rtk este deja activ în multe țări europene și sprijină distribuția serviciilor turistice, având un portofoliu extins de produse. Pe lângă touroperatorii consacrați, grupul rtk are o rețea densă de parteneriate cu hoteluri, companii aeriene, destinații si furnizori de servicii turistice.

În plus, rtk își va folosi expertiza sa de zeci de ani de pe alte piețe internaționale pentru a consolida o rețea de agenții de turism afiliate în România, în care fiecare agenție va rămâne independentă.

În acest sens, rtk Romania va avea rol de organizație neutră pentru agențiile de turism afiliate și le va oferi sprijin în domeniile: marketing, suport tehnic, training de produs și consolidarea unui portofoliu atractiv de furnizori de servicii pentru piața românească”, spune Thomas Boesl – Director Strategy & International Business Development RT / Raiffeisen Touristik Group GmbH.

Cine sunt rtk?

Compania rtk are, în acest moment, peste 3000 de agenții afiliate în lume. Grupul a dezvoltat parteneriate puternice în țări precum Germania, Luxemburg, Belgia, Austria, Franța, Italia, Elveția și Olanda, precum și în alte nenumărate țări.

În plus, explică cei de la rtk, ei lucrează, în baza parteneriatelor, în special cu touroperatori mari și, de asemenea, direct cu companiile hoteliere. Iar asta asigură prețuri și servicii mai bune pentru consumatorii finali, adică turiștii.

În altă ordine de idei, rtk România se va concentra, în perioada imediat următoare pe segmentul de outgoing. Asta nu înseamnă că, în viitor, România nu va deveni, la rândul ei, o țară țintă pentru agențiile afiliate ca destinație de turism.

Rtk România a fost înființată în aprilie 2024 și deține licență de agenție de turism organizatoare. Asociații sunt rtk International (80%) și Radu Colfescu (20%), unul dintre cei mai profesioniști experți din turismul românesc, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu.

Partnerii rtk România vor beneficia de suport continuu în tot ceea ce înseamnă chestiuni legate de turism. De asemenea, informațiile și condițiile de la diverși furnizori de servicii nu vor trebui obținute sau negociate separat de fiecare agenție de turism afiliată, ci vor fi intermediate direct de rtk și puse la dispoziția lor.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Anunţul radical făcut de Leonard Doroftei, la 5 ani după ce a plecat...
Anunţul radical făcut de Leonard Doroftei, la 5 ani după ce a plecat din România: Aveam nevoie de un şoc!
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a...
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a aflat că e însărcinată
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii