Fotbal international

Ce gafă! Au chemat la naţională un jucător după Football Manager. Vezi aici răspunsul fotbalistului

Aşa ceva mai rar se poate întâmpla şi, mai ales, la nivel de echipe naţionale. Federaţia boliviană a comis o gafă care a stârnit hohote de râs printre susţinătorii echipei naţionale a...
13.10.2017 | 10:07
Ce gafa Au chemat la nationala un jucator dupa Football Manager Vezi aici raspunsul fotbalistului
ADVERTISEMENT

Aşa ceva mai rar se poate întâmpla şi, mai ales, la nivel de echipe naţionale. Federaţia boliviană a comis o gafă care a stârnit hohote de râs printre susţinătorii echipei naţionale a acestei ţări din America de Sud, care a reuşit în istoria sa trei  calificări la turnee finale de Campionat Mondial, în 1930, când nu au existat preliminarii, ci numai invitaţii, 1950 şi 1994. Şi totul a pornit nu din neglijenţa vreunui funcţionar al federaţiei din La Paz, ci din cauza jocului de Football Manager.

Concret, şefii federaţiei boliviene au descoperit pe jocul de Football Manager un jucător pe nume Ruben Aguilar, care evoluează în campionatul primei divizii din Franţa, la Montpellier. Până să ia legătura cu jucătorul, au avut loc mai întîi discuţiile şi acuzaţiile între membrii biroului federal cum de a scăpat atenţiei un fotbalist care evoluează într-un fotbal puternic, în condiţiile în care, la ora actuală, naţionala Boliviei este alături de Venezuela între cele două cele mai slabe de pe continentul sud-american.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Cine a greşit în cazul lui Ruben Aguilar

După ce dissensiunile au încetat, a fost contactat jucătorul, pentru a i se spune că este chemat la naţionala Boliviei. Şi aici a explodat bomba. Aguilar le-a spus federalilor de la La Paz că nu a avut nici odată cetăţenie boliviană şi nu are cum să joace pentru această ţară, pentru că el nu are nici o legătură cu Bolivia. El este născut din mamă franceză şi tată spaniol. Şi fanii bolivieni au dat buzna cu mesaje pentru Ruben pe pagina sa de Facebook după ce acesta a făcut un meci perfect cu PSG, joc în care superputerea din Franţa a pierdut singurele puncte de până acum, după un scor alb.

Singurul responsabil pentru toată tevatura creată, respectiv supervizorul pentru Bolivia al Football Manager, Daniel Dionisi, şi-a cerut scuze că i-a atribuit fotbalistului această cetăţenie şi a promis că noua ediţie a jocului, care va fi lansată pe 10 noiembrie, va suferi corecţia cuvenită. Iar fanii bolivieni au rămas foarte dezamăgiţi, deaorece după meciul cu PSG, numărul celor impresionaţi de calităţile lui Aguilar crescuse vertiginos.

ADVERTISEMENT