Fotbal international

Rubin Kazan, suspendată un an din cupele europene! A încălcat fair-play-ul financiar

18.10.2018 | 20:21
Rubin Kazan suspendata un an din cupele europene A incalcat fairplayul financiar
ADVERTISEMENT

Echipa rusă Rubin Kazan a fost suspendată de UEFA pentru un an din cupele europene, după ce a încălcat regulamentul fair-play-ului financiar. Conform L’Equipe, măsura este valabilă dacă formaţia se va califica în Champions League sau în Europa League în următoarele două sezoane.

În acest moment, Rubin Kazan este pe loc de Europa League în campionat. Fosta formație a lui Gabriel Enache este pe poziţia a cincea, cu 17 puncte, în zece etape. Lider este Zenit Sankt Petersburg, cu 25 de puncte, urmată de FK Krasnodar, cu 19 puncte. Formațiile clasate pe primele două locuri în Rusia merg direct în grupele Champions League, a treia joacă în tururile preliminare, iar echipele de pe pozițiile patru și cinci ajung în Europa League.

ADVERTISEMENT
Jucătorii Dmitri Torbinski, Sardar Azmoun și Roman Eremenko se bucură după un gol marcat de Rubin Kazan într-un meci din campionatul Rusiei
Jucătorii Dmitri Torbinski, Sardar Azmoun și Roman Eremenko se bucură după un gol marcat de Rubin Kazan într-un meci din campionatul Rusiei

Rubin Kazan, suspendată un an din cupele europene

Rubin Kazan, suspendată un an din cupele europene, are în palamares șase trofee, toate interne. Formația din capitala Republicii Tatarstan a câștigat de două ori titlul, în 2008 și 2009, o dată Cupa Rusiei în sezonul 2011-2012 și de două ori Supercupa Rusiei în 2010 și 2012-2013. Echipa a mai jucat două finale, una de Cupă și alta de Supercupă, ambele în 2009.

Fostul fundaș dreapta al formației FCSB, Gabriel Enache, a jucat la Rubin Kazan în perioada 28 februarie – 30 iunie 2018, dar gruparea rusă nu a dorit să-i prelungească înțelegerea. Enache a plecat la sârbii de la Partizan Belgrad, după ce în Rusia a prins doar cinci meciuri în patru luni.

ADVERTISEMENT

În vara acestui an, Rubin Kazan a fost interesată de aducerea pe banca tehnică a lui Gheorghe Hagi, dar patronul și antrenorul formației FC Viitorul a refuzat oferta. Fostul tehnician de la CFR Cluj, Dan Petrescu, a dezvăluit la acel moment că rușii îi ofereau ”Regelui” un buget impresionant pentru a construi o echipă de Champions League.

Tags: