Sporturi

Rudel Obreja a fost eliberat din închisoare! “Suntem victimele unui complot. Ce s-a întâmplat este o imensă ticăloşie”

20.12.2018 | 00:05
Rudel Obreja a fost eliberat din inchisoare Suntem victimele unui complot Ce sa intamplat este o imensa ticalosie

Rudel Obreja a fost eliberat din închisoare în această noapte! Este decizia dată de magistrații de la Curtea Supremă, după ce Obreja a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de 5 judecători care i-au dat sentința de 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia Curții Supreme este executorie.

Obreja nu este singurul care a primit vestea eliberării din închisoare. Alături de el vor mai fi eliberați Dan Șova și Constantin Niță, din aceleași considerente. Decizia ar putea fi aplicată și pentru Elena Udrea și Alina Bica, însă cazurile lor se judecă abia pe data de 29 ianuarie 2019. Cele două sunt reținute în Costa Rica, acolo unde au fugit după ce și-au aflat sentințele din dosare.

Rudel Obreja a fost eliberat din închisoare

Decizia prin care Rudel Obreja este una care ar putea scoate din închisoare numeroși inculpați pentru simplul motiv că judecătorii nu au fost aleși după anumite criterii.

Pedeapsa primită de Rudel Obreja va fi suspendată până la rejudecarea cazului. Obreja va părăsi în această noapte penitenciarul în care este încarcerat, decizia Curții Supreme fiind executorie.  “Ce s-a întâmplat la Înalta Curte a fost o imensă ticăloşie. Oamenii ăştia nu au ştiut că activează în nelegalitate? Nu îi putem bănui de nepricepere. Preşedintelui Iohannis să-i fie ruşine că apără aşa ceva, nu asta e justiţia pe care trebuie să o apere, ar trebui să apere cetăţeanul”, a declarat Rudel Obreja la ieșirea din penitenciar

Sentințele din dosarul Gala Bute

  • Rudel Obreja – 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi evaziune fiscală;
  • Elena Udrea – 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu;
  • Tudor Breazu – 3 ani de închisoare cu executare;
  • Ana-Maria Topoliceanu – 3 ani de închisoare cu suspendare;
  • Dragoş Botoroagă – 2 ani şi 6 luni  de închisoare cu suspendare;
  • Gheorghe Nastasia – 4 ani de închisoare cu suspendare;
  • Ion Ariton – achitat de acuzaţiile pentru abuz în serviciu.
Tags: