News

Rudel Obreja a primit acordul judecătorilor să plece în Turcia. Fostul șef al Federației Române de Box: ”Sunt în stadiul IV. Am nevoie de această operație”

Rudel Obreja poate merge în Turcia pentru a se trata de cancer, a decis Tribunalul Ilfov. Fostul șef al FRB este condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.
11.11.2022 | 18:39
Rudel Obreja a primit acordul judecatorilor sa plece in Turcia Fostul sef al Federatiei Romane de Box Sunt in stadiul IV Am nevoie de aceasta operatie
Rudel Obreja a slăbit 20 de kilograme în perioada în care a stat închis, în dosarul Gala Bute / Sursă foto: Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Rudel Obreja poate merge la tratament în Turcia, la Istanbul, în perioada 24 noiembrie – 23 decembrie 2022. Magistrații de la Tribunalul Ilfov au admis cererea fostului șef al federației Române de Box de a părăsi România în perioada menționată. Decizia nu este definitivă.

Rudel Obreja ar trebui să plece la Istanbul pe 24 noiembrie

Judecătorii au fost de acord să judece în regim de urgență solicitarea lui Obreja, care primise termen pe 25 noiembrie, adică a doua zi după ce acesta trebuia să fie prezent în Turcia. Hotărârea prin care lui Obreja i s-a permis să părăsească țara a fost luată după doar un termen, cu drept de contestație în interval de trei zile de la data comunicării minutei ședinței.

ADVERTISEMENT

”Nu știu dacă a rămas definitivă. Acum câteva zile, când am vorbit cu avocații, cei de la Parchet nu formulase contestație, rămâne de văzut ce se va întâmpla”, a declarat Rudel Obreja pentru FANATIK.

În cazul în care hotărârea tribunalului rămâne definitivă, Rudel Obreja se va deplasa la o clinică din Istanbul pentru investigații medicale. Fostul sportiv a descoperit că suferă de cancer pancreatic, la câteva luni după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

ADVERTISEMENT

Rudel Obreja: ”Trebuie să mă prezint la instanță când sunt chemat”

Pentru că starea lui de sănătate era din ce în ce mai proastă, judecătorii i-au admis acestuia cererea de întrerupere a pedepsei pentru o perioadă de trei luni.

Abia la sfârșitul lunii octombrie, magistrații au fost de acord ca termenul de întrerupere să fie prelungit la un an, fără dreptul de a părăsi România. La acel termen, fostului șef al FRB i-a fost respinsă cererea de a putea merge în Turcia.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajunge la clinica din Istanbul, Obreja a fost nevoit să deschidă o nouă acțiune în instanță.

”În această perioadă, a întreruperii executării, eu rămân la dispoziția instanței, sunt obligat să mă prezint de fiecare dată când sunt chemat, indiferent de starea în care mă aflu”, ne-a explicat Rudel Obreja.

ADVERTISEMENT

Fostul șef al boxului, trei doze de morfină pe zi

FANATIK a mai scris despre coșmarul pe care Rudel Obreja l-a trăit în penitenciar, înainte să fie lăsat în libertate pentru a se trata de cancer. Potrivit raportului medico-legal citat de publicația noastră, Rudel Obreja a slăbit 20 de kilograme între aprilie și august 2022, pentru că organismul acestuia nu mai avea capacitatea de a asimila substanțele nutritive din alimente.

De asemenea, Obreja a avut dureri groaznice, pentru care medicul i-a administrat trei injecții cu morfină într-o singură zi și care nu-l lăsau nici să doarmă. Pe de altă parte, efectele chimioterapiei ar fi fost imposibil de gestionat în interiorul penitenciarului datorită riscului ridicat de infecție asupra unui organism extrem de slăbit.

Obreja: ”Nu pot să intru în operație și să nu mă mai trezesc”

Astăzi, Rudel Obreja încearcă să rămână optimist în legătură cu evoluția bolii de care suferă, deși nu este operabil în țară.

” Soția mea ține legătura cu cei de la clinica din Turcia, dânsa știe mai multe. Știu că medicii de acolo tot întreabă când putem veni.

Dacă am compară cu situația mea din perioada în care eram în detenție, pot spune că sunt mai bine. În schimb, dacă judecăm strict medical, starea este în continuare gravă, totuși vorbim de cancer pancreatic cu metastaze, gradul IV.

Eu trebuie să ajung în starea în care să pot fi operabil. Am nevoie de această operație, fie că va fi în Turcia sau în Austria. Doar că asta depinde de medici, nu pot să intru în operație și să nu mă mai trezesc”, a mai declarat Rudel Obreja pentru FANATIK.

Condamnații din Gala Bute nu beneficiază de decizia CCR privind prescripția

Rudel Obreja nu poate beneficia de decizia Curții Constituționale legată de aplicarea retroactivă a termenului de prescripție în dosarele penale întrucât acesta a fost condamnat în mai 2018, înainte de data intrării în vigoare a primei decizii CCR (iunie 2018).

Anterior deciziei Curții Constituționale, procurorii puteau să întrerupă cursul prescripției prin administrarea unor probe noi sau prin simpla citare în calitate de suspect sau inculpat.

ADVERTISEMENT