Sport

Rudel Obreja are cancer. Fostul pugilist a ajuns la spital: ”E în stare critică”

Fostul pugilist Rudel Obreja a fost scos din închisoare și dus la Spitalul Fundeni, unde a aflat că are cancer. Bărbatul s-ar afla în stare ”critică”, potrivit unui anunț al soției sale.
15.07.2022 | 16:02
Rudel Obreja are cancer Fostul pugilist a ajuns la spital E in stare critica
Rudel Obreja, bolnav de cancer, potrivit familiei
ADVERTISEMENT

Condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute, Rudel Obreja a fost diagnosticat cu cancer, potrivit soției sale. Potrivit România TV, Obreja a acuzat încă din aprilie că se simte rău și a fost dus la mai multe spitale, pentru investigații suplimentare.

Rudel Obreja are cancer și ar putea ieși din închisoare

Bărbatul, condamnat în dosarul ”Gala Bute”, a ajuns la Institutul Oncologic Fundeni, iar acum familia și avocații săi fac demersuri pentru a întrerupe pedeapsa, pentru a se putea trata. Cererea va fi judecată de Tribunalul Ilfov pe 20 iulie 2022.

ADVERTISEMENT

”Soţul meu este în stare critică la spital. A fost dus la spital în afara penitenciarului foarte târziu, după multe cereri făcute de soţul meu către doctorul din penitenciarul Jilava, dr Pădurean Lucian.

Este prizonier cu gardian în cameră 24 din 24 de ore. Stă acolo şi când este consultat de medic, nu i se respectă secretul actului medical, nu i se respectă dreptul la convorbiri telefonice cu familia chiar dacă legea îi permite. Din 22 iunie, de când a fost internat, el nu poate comunica prin telefon, normal, omeneşte cu familia”, a anunțat soţia lui Rudel Obreja.

ADVERTISEMENT

La fel ca și Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în același dosar, Rudel Obreja a transmis mai multe mesaje din penitenciar prin care a anunțat că e nevinovat și a fost închis din rațiuni exclusiv politice.

”Solicit tuturor practicanților de drept, să protesteze public, până la îndreptarea execuției politice la care am fost supus. Apărați totodată CONSTITUȚIA și LEGEA în România (s-a creat un precedent deosebit de periculos).

ADVERTISEMENT

Am fost trimis la închisoare printr-o decizie care pune în pericol INTEGRITATEA și SUVERANITATEA CONSTITUȚIONALĂ a României.

Domnilor sforari, dacă vă doriți din inimă să mă vedeți la închisoare, dați ordin să ne rejudece de urgență 1-2 termene și apoi să ne condamne iarăși”, a scris în Rudel Obreja pe Facebook. Fostul boxer a notificat inclusiv Avocatul Poporului, Parlamentul și Divizia de Apărare a Constituției din cadrul SRI.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Federației Române de Box s-a semnat ”Rudel Obreja, condamnat politic, din penitenaciarul Rahova”, pentru a întări cele scrise.

ADVERTISEMENT