ADVERTISEMENT
Carousel hot news

LOVITURĂ pentru Obreja. ARESTAT pentru 29 de zile!

 UPDATE 15.30:  Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis ca Rudel Obreja să fie arestat preventiv, pentru o perioadă de 29 de zile, susţin surse citate de Realitatea TV....
Autor: George Nistor | 05.02.2014 | 15:30

 UPDATE 15.30:  Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis ca Rudel Obreja să fie arestat preventiv, pentru o perioadă de 29 de zile, susţin surse citate de Realitatea TV.

ADVERTISEMENT

UPDATE 5 februarie – 09:50 / Potrivit Realitatea TV, DNA-ul a anunţat că deţine probe din care ar rezulta că în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, Obreja ar fi cerut un milion de euro de la o persoană judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, promiţîndu-i că ar putea obţine un verdict favorabil în cauza respectivă. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box ar fi cerut 200 000 de euro înainte de pronunţarea hotărîrii şi 800 000 de euro după.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Rudel Obreja pentru trafic de influenţă.

ADVERTISEMENT

Prezentăm mai jos comunicatul DNA:

“În cauză există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, suspectul Obreja Rudel a pretins de la un denunţător suma de 1.000.000 euro.
În schimbul sumei pretinse de 1.000.000 euro a lăsat să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din completul învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de denunţător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii.
Suspectul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro să fie remisă înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa de 800.000 euro, după obţinerea soluţiei favorabile.
Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a susţinut că persoanele pe lângă care îşi exercita influenţa i-au transmis denunţătorului, prin intermediar, că va obţine cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a „noului cod” (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP şi NCPP).
Recursul a fost soluţionat anterior datei de 1 februarie 2014 şi a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă.

Suspectului OBREJA RUDEL i s-au prezentat acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 10 alin. 3 Cod de procedură penală.
La data de 4 februarie 2014, procurorii au dispus reţinerea lui OBREJA Rudel pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat judecătorului pentru drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Rudel Obreja gala Bute 1_00000

sursa: romaniatv.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!