Sport

Rudel Obreja, prima reacție după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare: „Asta e țara în care trăim! De golani și nenorociți!” Exclusiv

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul „Gala Bute”, alături de Elena Udrea.
07.04.2022 | 15:29
Rudel Obreja prima reactie dupa ce a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare Asta e tara in care traim De golani si nenorociti Exclusiv
Rudel Obreja, prima reacție după ce a fost condamnat la închisoare cu executare: „„Asta e țara în care trăim! De golani și nenorociți” Exclusiv. Sursă foto: Agerpress
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul „Gala Bute”, alături de Elena Udrea, care a primit șase ani de închisoare.

Rudel Obreja, strigăt de disperare după condamnarea la închisoare: „În dosare identice au dat rejudecare. Ne ducem la pușcărie și asta e!”

Rudel Obreja a oferit prima reacție în exclusivitate pentru FANATIK după ce a primit cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.

ADVERTISEMENT

Cel care a condus destinele boxului românesc a lansat un atac virulent la adresa instituțiilor statului și la modul în care se aplică legea în România: „Ce părere să am?! E o mârșăvie, o golănie ce au făcut. În dosare identice au dat rejudecare, iar la noi au dat să ne ducem la pușcărie!”.

Rudel Obreja nu se teme să își ispășească pedeapsa însă nu îi va uita niciodată pe cei care l-au trimis după gratii: „OK, o să ne ducem și asta e! Ce să facem? Asta e țara în care trăim! De golani și nenorociți”.

ADVERTISEMENT

Rudel Obreja, mesaj pentru opinia publică: „Într-o parte apreciază într-un fel legea organele, iar unde le convine apreciază fix pe dos în chestiuni identice”

Rudel Obreja consideră că astfel de lucruri se întâmplă atunci când politicienii își amestecă interesele în sport: „Asta se întâmplă când politicul se implică în sport. Sună telefonul încontinuu. Vă rog să înțelegeți că nu mai pot vorbi!”. 

Fostul președinte al FRB a ținut să transmită un mesaj după această decizie dură: „Vreau să transmit opiniei publice următorul mesaj: trăim într-o țară în care conducătorii sunt în genunchi în fața ălora de-afară, în care se fac tot felul de manevre la interesele altora și unde legea nu contează. 

ADVERTISEMENT

Într-o parte apreciază într-un fel legea organele, iar unde le convine apreciază fix pe dos în chestiuni identice. Și v-am spus despre ce e vorba. Nu am nimic să îi transmit lui Lucian Bute”, a declarat Rudel Obreja în exclusivitate pentru FANATIK.

Rudel Obreja, șocat de această decizie: „Nu mă așteptam absolut deloc. Îmi pregătesc bagajele”

Rudel Obreja a acuzat șocul aflării acestei vești teribile și într-o intervenție pentru România TV: „Îmi e greu să vă spun în momentul de faţă pentru că n-am făcut calcule. Nu mă aşteptam absolut deloc la această decizie. Dimpotrivă!

ADVERTISEMENT

Văd tot felul de speculaţii şi amatorisme pe posturile de televiziune care spun că s-a făcut dreptate şi justiţie! Este fals! Dosarele identice, dosarul lui Niţă de la Braşov, dosarul lui Dan Şova şi a lui Horia Simu; nu e vorba de precedent judiciar. E vorba despre dosare identice care au fost judecate diferit!

Oamenii ăia s-au dus la rejudecare pe decizia CCR; noi ne ducem la puşcărie. Unde vedeţi dumnevoastră justiţia? Vorbim despre Înalta Curte care trebuie să vegheze la aplicarea unitară al legii. Tocmai ÎCCJ îşi bate joc de lege! La unii dă mumă, la alţii ciumă!”, a declarat acesta conform sursei citate.

Câți ani de închisoare au primit inculpații din dosarul „Gala Bute”

Pe lângă Rudel Obreja și Elena Udrea, au mai fost condamnați în acest dosar mai multe persoane, printre care:

  • Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea – 3 ani de închisoare cu executare
  • Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea – 1 an şi 6 luni cu suspendare
  • Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului – 4 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere
  • Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii – 3 ani de închisoare cu suspendare
  • Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme – 2 ani şi 6 luni cu suspendare
  • Ion Ariton, fost ministru al economiei, a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite

Rudel Obreja a mai efectuat șapte luni de închisoare în 2018 și a fost eliberat înainte de Crăciun după ce a contestat completul de cinci judecători care au dat sentința. Prin urmare, Obreja mai are de efectuat circa patru ani și cinci luni de închisoare.

ADVERTISEMENT