ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Rufo Collado, analiză dură pentru Liga 1: ”Este de nivelul 3 în Europa”

Autor: Traian Terzian | 15.10.2020 | 15:47
Rufo Collado, analiză dură pentru Liga 1: ”Este de nivelul 3 în Europa”
Directorul sportiv al clubului Dinamo, Rufo Collado, a făcut o analiză dură pentru Liga 1 la scurt timp după ce a venit în România

Directorul sportiv al clubului Dinamo București, Rufo Collado, a făcut o analiză dură pentru Liga 1 la scurt timp după ce a venit în România.

ADVERTISEMENT

Deși a recunoscut că încă mai există restanțe salariale, spaniolul a încercat să explice de ce plătesc salarii mari pentru jucătorii străini aduși în ultima perioadă.

Rufo Collado face parte din noul consiliu de administrație al clubului Dinamo, parte a noii viziuni administrative cu care spaniolii doresc să readucă Dinamo în topul competiției interne.

ADVERTISEMENT

Liga 1, analizată la sânge de Rufo Collado

”Liga 1 are mult potențial de a crește. Dar pentru asta trebuie să se reînnoiască toate structurile interne din fiecare instituție. Și în opinia mea umilă cred că trebui să fiți mai autocritici. Presa și cei care conduc fotbalul. Pentru că dacă nu, Liga nu poate crește”, și-a început Rufo Collado analiza pentru Liga 1.

”Liga românească este considerată de nivelul 3 în Europa, nu o spun eu, o spune UEFA. Dar poate crește. Trebuie însă să se ia măsuri. De exemplu, implementarea VAR nu trebuie să fie amânată! Pentru că dacă nu, toți vedem ce se întâmplă”, a declarat spaniolul pentru doardinamo.ro.

ADVERTISEMENT

”La nivel european, dacă avem aspirația să creștem, atunci trebuie implementat VAR cât mai repede. Nu pot să compar Liga 1 cu alte ligi din alte țări, dar văd în Spania unde în primele două ligi este totul pus la punct. Iar aici când am ajuns nu exista nici măcar departament de marketing”, a mai spus directorul sportiv.

”Suntem foarte fericiți cu echipa pe care o avem. Asta nu înseamnă că jucătorii nu au nevoie de timp de adaptare, vin din altă țară, altă ligă, altă mentalitate și asta nu se întâmpla de azi pe mâine. Pentru că trebuie să înceapă să joace bine.

ADVERTISEMENT

Dar trebuie să înțeleagă metodologia, trebuie să înțeleagă sistemul de joc, ideile antrenorului. Toate astea se văd pe teren. Va dura puțin, dar suntem foarte fericiți cu echipa pe care am reușit să o formăm atât din punct de vedere uman, cât și din punct de vedere tehnic”, a continuat Collado.

”Eu sunt foarte sigur că vom ajunge în play-off. Pentru că mă încred în potențialul tehnic și uman din lot. Și mai mult decât atât, am încredere totală în cel care dirijează barca, care este antrenorul nostru, Cosmin”, a afirmat oficialul ”câinilor”.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!