Life

Rugăciune pentru Sfinții Constantin și Elena. Aduce ajutor dacă este rostită pe 21 mai

Rugăciune puternică către Sfinții Constantin și Elena. Vine cu beneficii în rândul credincioșilor dacă este spusă pe 21 mai.
21.05.2024 | 07:40
Rugaciune pentru Sfintii Constantin si Elena Aduce ajutor daca este rostita pe 21 mai
Rugăciune puternică către Sfinții Constantin și Elena. Vine cu beneficii în rândul credincioșilor dacă este spusă pe 21 mai. Sursa foto: doxologia.ro
ADVERTISEMENT

Rugăciune pentru Sfinții Constantin și Elena. Aduce ajutor dacă este rostită pe 21 mai. Creștinii ortodocși rostesc aceste cuvinte atunci când au un necaz în familie și simt că au nevoie de îndrumare pentru a trece peste acesta.

Rugăciune puternică către Sfinții Constantin și Elena. Vine cu beneficii în rândul credincioșilor dacă este spusă pe 21 mai

Rugăciune puternică către Sfinții Constantin și Elena. Vine cu beneficii în rândul credincioșilor dacă este spusă pe 21 mai. Se crede că cei doi Sfinți Mari Împărați, mamă și fiu, sunt grabnici ajutători ai celor care sunt aflați în nevoie.

ADVERTISEMENT

Toate rugile care sunt îndreptate către ei în această zi de mare sărbătoare, trecută cu cruce roșie în calendarul ortodox, au efect imediat. Creștinii ortodocși se roagă încă de la primele ore ale dimineții pentru a le merge bine.

Credincioșii își pun toată încrederea în Sfinții Împărați Constantin și Elena pentru a depăși momentele grele. Potrivit doxologia.ro, Biserica Ortodoxă îi mai numeşte pe cei doi și „întocmai cu Apostolii mari împăraţi”.

ADVERTISEMENT

Au primit această denumire pentru că amândoi au întărit cu cuvântul şi cu fapta lor credinţa cea adevărată. Mai mult decât atât, au sprijinit Biserica în misiunea mântuitoare pe care au avut-o în întreaga lume.

Cei doi Mari Împărați sunt prăznuiți în fiecare an la data de 21 mai. Această zi aduce o predică deosebită la Liturghie, dar și foarte multe obiceiuri și tradiții. În plus, Sfinții Constantin și Elena sunt văzuți drept protectori ai credinţei creştine, slăviţi de creştinătate.

ADVERTISEMENT

Ce rugăciune trebuie să spui de Sfinții Constantin și Elena

„Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi.

Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor.

ADVERTISEMENT

Mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!”. 

ADVERTISEMENT