ADVERTISEMENT
Life

Rugăciune pentru Vinerea Luminată. Alungă necazurile și aduce bucurie

Autor: Alexa Serdan | 06.05.2021 | 19:02
Rugăciune pentru Vinerea Luminată. Alungă necazurile și aduce bucurie
Rugăciune pentru Vinerea Luminată. Alungă necazurile și aduce bucurie. Sursa foto: doxologia.ro

Săptămâna Luminată este o perioadă importantă pentru toți credincioșii, în fiecare zi rostindu-se câte o rugăciune. Cea pentru vineri este de folos tuturor pentru că este una care aduce foarte multă bucurie. 

ADVERTISEMENT

Perioada de după Învierea lui Isus Hristos aduce liniște și pace sufletească, motiv pentru care ruga închinată zilei de vineri nu se rostește în genunchi. Creștinii ortodocși trebuie să știe că are un impact foarte puternic și scoate oamenii rapid de necazuri.

Închinată Mântuitorului, rugăciunea pentru ziua de vineri din Săptămâna Luminată aduce protecție divină. Se mai spune că toți cei care mor în această perioadă de 7 zile ajung în Rai, iar rugăciunile sunt mult mai puternice decât de obicei.

Rugăciune puternică pentru ziua de vineri din Săptămâna Luminată

„Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei dăruiește-mi-l mie, sluga Ta.

ADVERTISEMENT

Așa, Doamne Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșelile mele și să nu osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești Tu în vecii vecilor. Amin.

Cel ce a înviat din morți, Hristos Adevăratul Dumnezeul nostru, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale Preacuvioșilor și de Dumnezeu purtătorilor părinților noștri și ale tuturor sfinților, să ne miluiască și să ne mântuiască pe noi, ca un bun și de oameni iubitor.

Bine ești cuvântat, Stăpâne Atotțiitorule! Care ai luminat ziua cu lumina de soare și noaptea ai strălucit-o cu raze de foc. Care ne-ai învrednicit a trece lungimea zilei și a ne apropia de începuturile nopții.

ADVERTISEMENT

Ascultă rugăciunea noastră și a tot poporului Tău. Și ne iartă tuturor păcatele noastre cele de voie și cele fără de voie. Primește rugăciunile noastre cele de seară și trimite mulțimea milei Tale și a indurărilor Tale peste moștenirea Ta.

Ocrotește-ne cu sfinții Tăi îngeri. Înarmează-ne cu armele dreptății Tale. Îngrădește-ne cu adevărul Tău. Păzește-ne cu puterea ta. Mântuiește-ne de toată primejdia, de tot vicleșugul celui potrivnic.

ADVERTISEMENT

Și ne dăruiește în această seară cu noaptea ce vine și toate zilele vieții noastre desăvârșit, cu pace, fără de păcate, fără sminteală și fără nălucire. Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și ale tuturor sfinților, care Ți-au plăcut din veac. Amin”. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!