News

Rugăciune tămăduitoare către Sfânta Treime. Se rostește în a doua zi de Rusalii

07.06.2020 | 23:01
Rugaciune tamaduitoare catre Sfanta Treime Se rosteste in a doua zi de Rusalii
Rugăciune tămăduitoare către Sfânta Treime. Se rostește în a doua zi de Rusalii. Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Pe lângă a lua parte la slujba de la Biserică, credincioșii rostesc în a doua zi de Rusalii rugăciuni prin intermediul cărora cer binecuvântarea omului și sfințirea lucrurilor de folos. Una dintre aceste rugăciuni este îndreptată către Sfânta Treime pentru a cere tămăduirea păcatelor.

Ce rugăciune se rostește a doua zi de Rusalii

Rugăciunile au menirea de a aduce liniște sufletească și împăcare cu greșelile din trecut, acestea făcându-se în orice moment al zilei sau atunci când trecem prin situații dificile ale vieții. Scopul rugăciunilor este de a curăța și de a sfinți omul credincios, dar și lucrurile și natura care-l înconjoară.

ADVERTISEMENT

În a doua zi de Rusalii când credincioșii din lumea întreagă cinstesc Sfânta Treime se îndreaptă către Ceruri o rugăciune tămăduitoare care are menirea de a revărsa peste întreaga creație harul Sfântului Duh. Așadar, această rugă este una foarte puternică atunci când este rostită cu evlavie.

Rugăciune tămăduitoare care se rostește de Lunea Sfântului Duh

„Din somn sculându-mă, mulțumescu-Ți Ție, Prea Sfânta Treime, că pentru multă bunătatea Ta și pentru îndelunga răbdarea Ta, nu Te-ai mâniat pe mine, leneșul și păcătosul, nici nu m-ai pierdut cu fărădelegile mele, ci ai făcut iubire de oameni după obicei; și întru deznădăjduire zăcând eu, m-ai ridicat, ca să mânec și să slăvesc puterea Ta.

ADVERTISEMENT

Deci, acum, luminează-mi ochii gândului, deschide-mi gura ca să învăț cuvintele Tale, să fac voia Ta, să-Ți cânt întru mărturisirea inimii și să laud Prea Sfânt numele Tău: al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Rânduieli bisericești care au loc în a doua zi de Rusalii

Preoții din țară rânduiesc pe lângă slujba de la Biserică și alte rugăciuni. Unele dintre ele sunt destinate binecuvântării ogoarele la începutul semănatului, în timp ce alte rugăciuni sunt închinate cinstirii Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi.

ADVERTISEMENT

Așadar, în această zi de mare sărbătoare, parohii merg la troițele ridicate în hotarele satelor sau la capătul holdelor unde oficiază slujba de sfințire a apei și binecuvântează țarinile, viile, grădinile și livezile.

Potrivit banatulazi.ro, în această zi se rostesc rugăciuni speciale din Molitfelnic pentru ca bunul Dumnezeu să ocrotească toate culturile și roadele de grindină, dăunători, inundații și vijelii.

ADVERTISEMENT

Totodată, în această zi preoții citesc și rugăciuni rânduite de Biserică pentru vreme de secetă cerând prin intermediul lor ploi liniștite și aducătoare de roadă peste pământul lovit de seceta din acest an. Credincioșii trebuie să arate recunoaște lui Dumnezeu în mod direct, spunând că toate darurile care întrețin viața sunt de la El.

 

 

ADVERTISEMENT